-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Klaus Iohannis, întrebat la Vilnius cine trebuie să demisioneze din guvern după descoperirea lagărelor din Voluntari: „Sunt și azile care funcționează impecabil”

Publicat pe


Marti, 11 Iulie 2023, ora 13:24

1266 citiri

Președintele Klaus Iohannis participă marți la summitul NATO de la Vilnius FOTO Captură Video / presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, 11 iulie, o declarație înaintea summitului NATO de la Vilnius în care a reacționat după azilele groazei descoperite de anchetatori în Voluntari.

„Chestiunea cu azilele groazei este o ruşine naţională. Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină”, a transmis Klaus Iohannis. Șeful Statului a adăugat apoi că „sunt mulți vinovați” care trebuie trași la răspundere, inclusiv cei care „au știut și nu au făcut nimic”.

Presat apoi de jurnaliști să răspundă cine ar trebui să-și dea demisia, Klaus Iohannis a evitat să dea un răspuns clar, însă a făcut referire la cei care știau și nu au reacționat.

„Nu cred că sistemul este în colaps. Există exemple de azile care funcționează impecabil. Un pic mai complicat este când ne întrebăm cine trebuie să verifice aceste lucruri. Avem o puzderie de agenții și instituții care ar trebui să verifice, dar ne întrebăm ce au verificat.

Sesizări au fost, măsuri se pare că nu. Repet, toți cei vinovați trebuie să răspundă. Aici sunt oameni vinovați cu nume și prenume. Cei care au lucrat în azil și nu și-au făcut treaba, cei care trebuiau să verifice după ce au fost sesizat și inclusiv cei care au știut și nu au luat măsuri. Aici vorbesc despre măsuri politice. Un politician într-o poziția înaltă trebuie măcar să verifice ca sistemul de care răspunde să dea rezultate.

E revoltător ca persoane în vârstă sunt tratate cu dispreț sau chiar mai rău”, a conchis președintele.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri