13 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Kremlin: Nu este nevoie de o reacţie „isterică” la anunţul privind mobilizarea

Publicat pe


Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat, vineri, că nu este nevoie ca publicul să aibă o reacţie „isterică” la mobilizarea rezerviştilor pentru a lupta în Ucraina.

Putin a anunţat miercuri că cel puţin 300.000 de rezervişti vor fi mobilizaţi pe frontul din Ucraina. Vestea a declanşat rare proteste anti-război în numeroase oraşe şi i-a făcut pe mulţi ruşi vizaţi de măsură să intre în panică, realtează DPA, citată de Agerpres.

Au existat relatări răspândite privind bărbaţi care au cumpărat bilete de avion numai dus în alte ţări sau au plecat cu maşina spre ţări vecine ca Finlanda şi Kazahstan.

Exodul este văzut drept o ameninţare pentru economia Rusiei, precum şi pentru maşinăria de război disfuncţională a lui Putin din Ucraina, comentează DPA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ignorat însă preocupările publicului.

Citește și


centru mobilizare rusia

Poate fi cumva înţeles că în primele ore după anunţ, sau chiar în prima zi, a existat o reacţie isterică, extrem de emoţională pentru că într-adevăr existau informaţii insuficiente„, a spus el.

Între timp, guvernul a difuzat mai multe informaţii şi a înfiinţat linii telefonice speciale pentru a răspunde întrebărilor, a spus el.

Vineri, Ministerul Apărării a furnizat noi detalii privind care bărbaţi vor fi excluşi de la recrutare.

Specialiştii în tehnologii înalte şi IT, angajaţii critici în sectorul financiar şi cei ai media de stat – care promovează propaganda de război a Kremlinului – nu ar trebui să primească notificări de mobilizare pentru că activează în profesiuni care „menţin funcţionarea sistemului”, a precizat ministerul.

Şeful comisiei de apărare a parlamentului rus, Andrei Kartapolov, a explicat în ceea ce priveşte exodul ruşilor că, în conformitate cu legea mobilizării, există o interdicţie de a părăsi ţara.

Totuşi, pentru că Putin a dispus o mobilizare „parţială”, legea nu a fost aplicată, a spus el, iar călătoria pe teritoriul Rusiei şi în străinătate este permisă. Totuşi, el le-a recomandat rezerviştilor care sunt nesiguri de statutul lor să meargă singuri la comisiile de recrutare pentru a-şi clarifica situaţia.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri