4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Kremlinul acuză Polonia că pune că cale „o schemă de misiuni secrete” în Ucraina

Publicat pePurtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat Polonia pune la cale o schemă de „misiuni secrete” în Ucraina ca să dea vina pe „operațiunea specială” a Rusiei, potrivit TASS.

„Evoluțiile recente indică faptul că Varșovia încearcă să pună la cale o schemă de „misiuni secrete” în Ucraina”, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, în cadrul unui briefing.

„Nu poate fi exclus ca Varșovia să pună la cale, bineînțeles, planuri pentru un fel de „misiuni secrete” pe teritoriul statului vecin. În orice caz, faptele vorbesc de la sine. În acest caz, referirea la operațiunea militară specială a Rusiei nu este altceva decât un pretext”, a notat ea.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat în fața Radei (parlamentul) că a fost încheiat un acord cu Polonia pentru relaxarea regulilor de trecere a frontierei pentru ambele țări. El a adăugat că situația actuală „a făcut involuntar ca Ucraina și Polonia să uite disputele legate de trecutul lor comun”.

Zelenski anunțase anterior că va fi adoptat un proiect de lege privind oportunitățile extinse pentru cetățenii polonezi în Ucraina.

Între timp, Zakharova a scris pe canalul său Telegram că, prin proclamarea statutului special al cetățenilor polonezi în Ucraina, regimul de la Kiev le va acorda drepturi în Ucraina, formalizând astfel de facto preluarea țării.

Polonia a trimis peste 200 de tancuri de producţie sovietică T-72 în Ucraina, a declarat luni prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki, fără a oferi alte detalii, potrivit Reuters. Totodată, Polonia anunță că a oferit Ucrainei un ajutor militar evaluat la circa 1,5 miliarde de euro.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri