27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Kremlinul denunță bombardamentul SUA asupra Iugoslaviei, în 1999 / Rusia vorbește despre „torpilarea ordinii mondiale”

Publicat pe


Bombardamentul SUA asupra Iugoslaviei, acum 23 de ani, a torpilat fundamentul ordinii mondiale, provocând erodarea acesteia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Atunci, aceste bombe, pe lângă uciderea civililor, au început să distrugă sistemul de relații internaționale. Exact atunci NATO, și când spunem NATO, ne referim la americani, a început să bombardeze fundația lumii”, a declarat Peskov.

„Americanii au instigat toate acestea”

„Atunci a început o eroziune a tuturor fundamentelor ordinii mondiale, care a dus la criza de securitate europeană, prin care trăim astăzi”, a subliniat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, scrie Tass.

Peskov a subliniat că această criză implică în primul rând continentul european – Rusia și alte state situate pe continent, majoritatea fiind în prezent „neprietenoase” față de Moscova.

„Tot americanii, care au instigat toate acestea, suferă mult mai puțin de această criză, trebuie să o înțelegem bine”, a adăugat el.

Între timp, întrebat dacă există „lumină la capătul tunelului” în această situație, purtătorul de cuvânt a remarcat că „fiecare tunel se termină cu lumină”.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri