1.5 C
București
luni, 5 decembrie 2022

Kremlinul, despre ideea lui Kadîrov de a folosi arme nucleare cu „randament scăzut” în Ucraina: Rusia este în favoarea unei „abordări echilibrate”, care să nu se bazeze pe emoții

Publicat pe


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Rusia este în favoarea unei „abordări echilibrate” a problemei armelor nucleare, care să nu se bazeze pe emoții, relatează The Guardian.

Declarațiile vin după ce Ramzan Kadîrov, liderul regiunii Cecenia numit de Kremlin, a afirmat că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare „cu randament scăzut” în Ucraina.

După ce Rusia a confirmat pierderea bastionului său de la Lyman, în estul Ucrainei, Kadîrov a criticat comandanții de vârf pentru această înfrângere și a scris pe Telegram:

„După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea armelor nucleare cu randament scăzut”.

Întrebat despre comentariile lui Kadîrov, Peskov a declarat că liderul cecen și aliatul lui Putin are dreptul de a-și exprima opinia, dar că abordarea militară a Rusiei nu ar trebui să fie condusă de emoții.

„Acesta este un moment foarte emoțional. Șefii de regiuni au dreptul de a-și exprima punctul de vedere. Dar chiar și în momentele dificile, emoțiile ar trebui să fie ținute în afara oricărui tip de evaluare. Așa că preferăm să rămânem la evaluări echilibrate, obiective”, a precizat Peskov.

Baza pentru orice utilizare a armelor nucleare a fost stabilită în doctrina nucleară a Rusiei, a adăugat el, conform căreia acestea sunt permise dacă armele nucleare sau o altă armă de distrugere în masă sunt folosite împotriva Rusiei, sau dacă statul rus se confruntă cu o amenințare existențială din partea armelor convenționale.

„Nu pot exista alte considerente când vine vorba de acest lucru”, a adăugat Peskov.

Citește și…Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri