20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

L-a agresat fizic George Simion pe Iulian Bulai? Deputatul USR a depus plângere la conducerea Camerei Deputaţilor

Publicat pe


Deputatul USR Iulian Bulai a cerut sancţionarea liderului grupului AUR, George Simion, pe motiv că acesta l-a agresat fizic în timpul unei şedinţe de plen, Biroul permanent al Camerei transmiţând, luni, sesizarea la Comisia juridică pentru raport.

Bulai a reclamat că, în timpul lucrărilor şedinţei din 22 martie, liderul AUR, care se deplasa prin sală, făcând o transmisie live pe Facebook, i-a adresat deputatului USR, care se afla aşezat în bancă, câteva cuvinte, l-a agresat fizic şi apoi l-a „apucat cu degetele de ureche”.

Ar fi rostit numele „Bulai” pe un ton dispreţuitor

„Aceste manifestări sunt suficiente pentru a atrage dezaprobarea publică, fiind deopotrivă de natură a prejudicia solemnitatea instituţiei Parlamentului şi a onoarei deputaţilor, doresc să aduc în atenţia dumneavoastră că domnul Simion a înţeles că continue comportamentul nedemn, repetându-mi numele cu un ton dispreţuitor.

Faptele săvârşite încalcă dreptul la demnitate al persoanei – art 72 din Codul Civil, iar prin calitatea persoanelor, aceea de parlamentari şi circumstanţele în care au fost săvârşite, în incinta Parlamentului şi în faţa întregii ţări, în timpul unei şedinţe publice de plen, şedinţă a cărei înregistrare care poate fi oricând vizionată pe website-ul Camerei, aduc o gravă atingere prestigiului instituţiei Parlamentului, ca organ reprezentativ suprem al poporului român – art. 61 din Constituţia României”, a scris Iulian Bulai în sesizarea lui către conducerea Camrei Deputaţilor.

USR-istul spune că el l-a respectat pe Simion

Iulian Bulai a spus că el a ales să respecte demnitatea şi onoarea funcţiei de deputat şi a manifestat o conduită civilizată, nereacţionând în niciun fel la gesturile „incalificabile” ale lui George Simion.

„În schimb, manifestările domnului Simion au fost de un nivel josnic, nesocotind atât regulile generale de comportament în societate, cât şi dispoziţiile din Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor, ale Regulamentului Camerei şi ale statutului deputaţilor şi senatorilor”, a mai afirmat Iulian Bulai.

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri