27.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023

La ce temperatură se spală, de fapt, adidașii fără a-i deteriora. Greșeala pe care mulți o fac

Publicat pe


Un vânzător de pantofi a oferit sfaturi prețioase referitoare la temperatura potrivită pentru spălarea adidașilor. Astfel, este important să știi cum să îngrijești corect adidașii tăi atunci când aceștia devin murdari și mirositori, pentru a-i menține într-o stare bună.

La ce temperatura trebuie să îți speli adidașii

Potrivit expertului, pentru a nu deteriora adidașii, este esențial să respecți temperatura potrivită. În general, majoritatea adidașilor pot fi spălați în mașina de spălat la o temperatură moderată, de preferință în jurul temperaturi maxime de 30 de grade celsius. Astfel, această regulă simplă contribuie la menținerea aspectului și stării adidașilor fără a-i deteriora.

De asemenea, este important să înțelegem că nu este necesar să ne spălăm adidașii în apă rece ca gheața, ci doar să nu depășim limita impusă de temeperatura.

Această regulă este potrivită pentru majoritatea adidașilor din pânză sau din materiale sintetice, și nu va afecta culorile, dar nici forma adidasului. Pantofii albi, în special, vor ieși curați, iar petele vor dispărea.

Citește și: Ingredientul banal care elimină mirosul neplăcut din pantofi. Ce trebuie să presari de fapt în încălțăminte, trucul e genial

Cum să îți speli adidașii fără să-i deteriorezi

Ei bine, există mașini de spălat care sunt dotate cu programe special concepute pentru spălarea treningurilor, iar acesta reprezintă programul ideal de ales și pentru adidași dacă aveți această opțiune.

Cu toate acestea, nu toate mașinile de spălat oferă astfel de programe dedicate treningurilor. În cazul în care nu aveți acces la un astfel de program specific, este recomandat să optați pentru programe generale de spălare, cum ar fi „rufe delicate” sau „lenjerie intimă”, care funcționează la o temperatură de aproximativ 30°C.

Puteți utiliza, de asemenea, un program „Lână/Silk” sau un program de scurtă durată de 30 de minute, deoarece acestea adesea utilizează aceeași temperatură moderată de 30°C.

Este important să menționăm că evitarea apei foarte fierbinți este crucială, deoarece temperaturile înalte pot afecta materialul sau pot provoca decolorarea.

Asigurați-vă că dezactivați și funcția de centrifugare pentru a menține articolele în condiții optime și pentru a le prelungi durata de viață.

Vezi și: La câte grade se spală adidașii. Așa se curăță corect

De ce să nu utilizezi apa caldă

Curățarea adidașilor se face urmând regulile dacă ne dorim să-i păstrăm într-o stare bună prelungindu-le durata de viață. Unul dintre aspectele cruciale în acest proces este temperatura apei folosite pentru spălare.

De fapt, utilizarea apei calde sau fierbinți poate prezenta riscuri pentru adidași și poate duce la dezlipirea tălpilor sau la alte daune, deoarece apa fierbinte poate afecta adezivul care le menține fixate.

În plus, există…Sursa: www.ego.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri