11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

La loc comanda! Primarul Săcălazului, Nicu Viorel, nu mai este primit în PSD

Publicat pe


Primarul PMP al comunei Săcălaz, Nicu Viorel, nu va mai ajunge în PSD, aşa cum a fost anunţat la finalul anului trecut. Rămâne însă antamat de social-democraţi viceprimarul comunei, Dumitru Adi Boboi. Cei din PSD spune că decizia de a nu-l mai primi pe edil le aparţine, realizând într-un final că Nicu Viorel este un personaj prea conflictual.

Pe data de 11 noiembrie 2022, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, anunţa, într-o conferinţă de presă, prima racolare a unui primar, respectiv cea a lui Nicu Viorel din Săcălaz. Membru PMP, acesta obţinuse în alegeri o surprinzătoare victorie în faţa unui vicepreşedinte al PNL Timiş, Cosmin Buboi, unul din oamenii de bază ai lui Nicolae Robu, pe atunci preşedintele PNL Timiş. La pachet cu Buboi era anunţat şi transferul viceprimarului, tot PMP, Dumitru Adi Buboi.

PSD-iştii îl racolau pe Nicu Viorel cu toate că acesta dobândise o notorietate de personaj controversat şi conflictual. De exemplu, în vara anului trecut, a scăpat de opoziţia din Consiliul Local, excluzând nu mai puţin de şapte dintre cei 15 membri, conflictul fiind acum pe rolul instanţelor. Ulterior i s-a pus pata şi pe viceprimarul Dumitru Adi Boboi, pe care, a vrut să-l schimbe din funcţie. De menţionat că Nicu Viorel a insistat mult ca Boboi, membru PMP, să ajungă viceprimar. Cu toate acestea, PSD l-a primit iniţial cu braţele deschise, în condiţiile în care printre cei şapte consilieri excluşi se numărau şi doi social-democraţi, pe lângă doi de la PNL şi USR, respetiv unul de la ALDE.

Realizând într-un final că e vorba de un personaj recalcitrant, cei din PSD au decis să nu-l mai primească sau cel puţin asta susţin liderii filialei. În schimb, rămâne valabil transferul viceprimarului Boboi.

De menţionat că, înainte de-a intra în negocieri cu PSD, Nicu Viorel a fost apropiat de PNL. El chiar a fost inclus în Grupul de WhatsApp al primarilor PNL şi a participat la unele şedinţe.

În altă ordine de idei şi apropos de racolări, PMP fiind în disoluţie în Timiş, alţi doi primari ai acestui partid sunt în negocieri avansate pentru a intra în PNL. Este vorba de primarii din Giarmata şi Bucovăţ, Claudiu Mihălceanu şi, respectiv Gheorghe Pop.

 

 

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri