28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

La noul corp de clădire de la Generală 13 structura de rezistență e realizată și se lucrează la acoperiș

Publicat pe


Șantierul pentru construirea unui nou corp de clădire la Școala Generală nr. 13 din Timișoara, de pe strada Musicescu nr. 14, se află în fază avansată de execuție. Stadiul de realizare a proiectului, care cuprinde 7 săli de clasă, o sală de sport, tribune, vestiare și grupuri sanitare este avansată.

Structura de rezistență a fost finalizată și, în prezent, se lucrează la acoperiș. De asemenea, se montează instalațiile sanitare și se execută finisajele.

Investiția în noua clădire se ridică la aproape 2,7 milioane de lei, fără TVA, finanțarea provenind din fonduri europene nerambursabile. Termenul pentru recepționarea lucrării este 31 decembrie 2023.

Beneficiarii acestui proiect sunt 613 elevi care studiază în acest moment la Școala Gimnazială nr. 13, dar și copiii din zona Freidorf, care vor avea acces la o infrastructură educațională modernă.

„Investim major în educație, și la școlile centrale și la cele de cartier. Toți copiii au dreptul la condiții similare de studiu, indiferent unde este situată școala. În momentul de față avem în lucru 8 corpuri noi de clădire la mai multe școli din Timișoara, precum și reabilitări complete de grădinițe, școli și licee. Este cea mai mare investiție în educație din ultimele decenii”, a spus primarul Dominic Fritz.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, primăria cofinanțând investiția, Obiectivul general al proiectului, promovat prin GAL Freidorf, este îmbunătățirea nivelului educațional prin creșterea accesului și participării la educație, precum și reducerea abandonului școlar. Obiectivele proiectului sunt: asigurarea calitativă şi cantitativă a spaţiilor şi dotărilor necesare activităţii educaționale, creșterea numărului de participanți la procesul educațional.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri