20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

La Timișoara pornesc lucrările la al treilea turn rezidențial din complexul XCity Towers

Publicat pe


Dezvoltatorul unuia dintre cele mai importante proiecte imobiliare din Timișoara a obținut autorizația de construcție pentru al treilea turn din ansamblul XCity Towers. Odată acest document obținut au fost deja demarate lucrările de construire.

XCity Towers este primul cartier de turnuri rezidențiale dezvoltat în zona de nord a Timișoarei și va totaliza peste 1.000 de apartamente. Dezvoltatorul a pregătit, de asemenea, organizarea șantierului și a demarat lucrările de construcție. În paralel, se finalizează construcția celui de-al doilea turn din XCity Towers, care va fi livrat anul acesta.

Clădirea a cărei construcție a fost autorizată va avea un regim de înălțime de 16 etaje și va cuprinde 148 de apartamente. Valoarea proiectului este estimată la 15 milioane de euro, din care suma de 8.35 milioane de euro este acoperită de un contract de finanțare încheiat cu o bancă prezentă pe piața românească. Numărul apartamentelor pe care Wallberg le pregătește la Timișoara va depăși astfel 430 de unități, la care se adaugă peste 400 de locuri de parcare, dar și o suprafață generoasă destinată spațiilor verzi și un parc de 6.000 mp.

Mixul de apartamente este echilibrat și adaptat la condițiile actuale de piață și la preferințele timișorenilor. Clădirea va cuprinde mai multe tipuri de apartamente de tip studio, respectiv două și trei camere cu terase generoase sub formă de logie. Apartamentele au un grad ridicat de de ergonomie si versatilitate, fiecare apartament având proiectat un spațiu de birou.

Dezvoltatorul păstrează în conceptul propus elementele prin care s-a remarcat deja pe piață, precum balcoanele de tip logie, dar și pereții cu zidărie dublă între apartamente pentru un plus de confort și intimitate, caracteristici cu atât mai necesare cu cât munca de acasă devine o normalitate.

Decizia de a construi o nouă clădire de 16 etaje într-o perioada incertă din punct de vedere economic, suprapunându-se totodată cu lucrările de finalizare a unei alte clădiri de 150 de apartamente din proiect, vine ca urmare a succesului comercial înregistrat de XCity Towers pe piața din Timișoara. Cea de-a doua clădire este contractată în cvasitotalitate. În prezent, rezervările sunt deschise pentru cea de-a treia clădire.

Wallberg este un dezvoltator cu o activitate de peste 18 ani pe piața din România,activând în Arad, Cluj, Brașov și Timișoara. Dezvoltatorul a realizat proiectul premium Arad Plaza, situat în centrul Aradului și finalizat în 2018, pentru ansamblul Sunnyville din Brașov și XCity Towers din Timișoara.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri