21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

Laurenţiu Muntean e noul manager al Filarmonicii Arad

Publicat peARAD. Primăria a făcut public numele câştigătorului concursului de proiecte de management la Filarmonica Arad: Laurenţiu Muntean. El este candidatul care a obţinut cele mai mari punctaje la probele de concurs: 8,58 în urma analizei proiectului de management, respectiv 8,92 la interviu. Rezultatul final cu care a fost declarat câştigător este 8,75. Contracandidata sa, Cristina Cameniţă, a obţinut 8,38.

Comisia de concurs constată că sunt îndeplinite condițiile pentru încheierea unui nou contract de management, pe durata de 3 ani, aprobată prin Caietul de obiective între autoritatea Municipiul Arad, reprezentat de domnul primar Călin Bibarț, în calitate de ordonator principal de credite, pe de o parte, şi domnul Muntean Ioan-Laurențiu, în calitate de manager al Filarmonicii Arad, pe de altă parte, având ca obiect conducerea activității acestei instituții” – se arată în procesul verbal final al concursului de proiecte de management organizat pentru Filarmonica Arad.

În consecinţă Consiliul Local Municipal este chemat să voteze, în şedinţa extraordinară de luni, 30 ianuarie, un proiect de hotărâre privind aprobarea rezultatului final al concursului, al proiectului de management câștigător și a duratei pentru care se va încheia contractul de management al managerului Filarmonicii Arad. „La data semnării contractului de management, încetează de drept contractul de management nr. 99784/2022 încheiat cu domnul Bacoş Sergiu-Dan, manager interimar la Filarmonica Arad, desemnat în baza Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 752/2022 privind asigurarea conducerii interimare a managementului Filarmonicii Arad” – se arată în documentul citat.

Focus pe tineri

Proiectul de management cu care Laurenţiu Muntean a câştigat concursul pentru funcţia de manager al Filarmonicii se numeşte „Filarmonica de Stat Arad – Reconnect Cultural Pentru Generația Tânără”. La finalul acestuia, autorul concluzionează: „Atribuțiile stabilite de Consiliul Local în ceea ce privește Filarmonica sunt foarte clare: satisfacerea unor nevoi culturale ale spectatorilor arădeni atât prin activitatea curentă, cât și prin festivaluri, organizate anual sau ocazional. (…) Dispunem de talente locale, care atrag public local și împreună, ca și comunitate, putem promova Aradul pe harta culturală a României. Dacă mesajul – reprezentat în cazul Filarmonicii de repertoriul ales și prezentarea acestuia – ține cont de nevoile și gusturile publicului tânăr, cred că orchestra și corul Filarmonicii vor avea întotdeauna parte de aprecierea și susținerea de care au nevoie. Una dintre principalele concluzii rămâne cea a experiențelor ultimelor luni, în care cele mai multe concerte organizate de noua echipă au fost <sold out> cu câteva zile înainte de concert. Așadar, s-a demonstrat deja că există atât public cât și interes pentru concerte”.

Citește și:

Avem un câştigător la concursul de la Filarmonică

Sursa: www.aradon.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri