26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Legea marțială, prelungită în Ucraina până în 25 aprilie

Publicat peRada Supremă – Parlamentul Ucrainei – a prelungit legea marțială până în 25 aprilie 2022, a declarat deputatul Yaroslav Zhelezniak, din partidul de opoziție Holos, relatează agenția Interfax Ucraina.

Potrivit acestuia, extinderea legii marțiale în Ucraina a fost susținută de 343 de parlamentari. „Perioada legii marțiale în Ucraina este prelungită de la ora 5.30 pe 26 martie 2022 pentru 30 de zile”, se menționează în proiectul de lege. Legea marțială a fost instituită pe teritoriul Ucrainei pe 24 februarie, în prima zi a invaziei ruse, potrivit Interfax Ucraina.

O misiune internaţională de menţinere a păcii ar trebui trimisă să opereze în Ucraina, a declarat marţi liderul partidului polonez de guvernământ PiS în timpul unei conferinţe de presă la Kiev, alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Cred că este necesar să avem o misiune de pace a NATO, eventual o structură internaţională mai largă, dar o misiune care va putea să se apere, care să opereze pe teritoriul ucrainean, care se va afla pe teritoriul ucrainean cu acordul preşedintelui şi al guvernului Ucrainei şi care nu va fi o misiune fără apărare”, a spus Jaroslaw Kaczynski în timpul conferinţei de presă difuzate de televiziunea poloneză, potrivit Reuters.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri