17.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024

Leurda, măcrișul și șalăul de Dunăre, secretele cu care românii au câștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie

Publicat pe


Echipa județelor Brașov și Prahova care a câștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie spune că a folosit leurdă și măcriș, dar și șalău de Dunăre și calcan de Marea Neagră ca să câștige medaliile

Bucătarii din echipa Belvedere FOTO Ioan Buciumar

Echipa Belvedere a obținut pentru a doua
oară consecutiv medalia de argint la Olimpiada Gastronomică Mondială care s-a
desfășurat în Germania, la Stuttgart. Competiția se ține la fel ca Jocurile
Olimpice, la fiecare patru ani, iar, la ediția din 2016, echipa brașoveană a
reușit chiar să câștige întrecerea și să intre în posesia medaliilor de aur.

Cu cinci șefi din Brașov și două patisere
din Câmpina, duble campioane mondiale, echipa Belvedere a impresionat juriul cu
preparate românești. Căpitan al echipei brașovene a fost Ioan Florescu,
executive chef la Hotel Belvedere.

A fost un meniu bine stabilit încă de la
început. Am mers pe materie primă locală, în…



Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri