-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Liberalism, sex şi… Ionuţ Nasleu

Publicat pe


Editorial de Ino Ardelean

Uitându-se în propriul sondaj, precum împărăteasa în oglinda fermecată, PNL-iştii au văzut plini de satisfacţie că sunt cei mai frumoşi şi doriţi în Timiş şi Timişoara. Mă rog, în Timişoara e vorba de un membru simplu, fost primar, aflat în relaţii nu tocmai cordiale cu conducerea organizaţiei judeţene. Şi văzând cât de frumoşi şi doriţi, au început să atace în stânga şi dreapta, recurgând însă la unele derapaje. De menţionat că PNL are o alianţă la nivel local, nedenunţată încă, cu USR, iar la nivel naţional cu PNL.

De exemplu, după ce la Giroc, PSD împreună cu USR, dar şi Partidul Verde, au încercat să-l demită pe primarul interimar Dan Vârtosu, PNL a remis un comunicat de presă. Lucru normal, la urma urmei, de susţinere a primarului lor, chiar dacă porneşte de la o premisă discutabilă, respectiv existenţa unei alianţe PSD-USR la Timişoara. A frapat însă aici un derapaj al preşedintelui PNL Timiş, Alin Nica, mai ales că e vorba de un partid care se consideră liberal.

”Situația din Consiliul Local Timișoara și puciul eșuat din Consiliul Local Giroc consfințesc căsătoria între partide de același sex – USR și PSD”, a spus Alin Nica. Ce a vrut să spună el cu sintagma “de acelaşi sex”? A fost o glumiţă, dorind să fie simpatic electoratului din autobaze? S-a crezut în Qatar (că tot e campionat mondial acolo) şi a atras atenţia că PSD şi USR sunt într-o relaţie ilegală între entităţi de acelaşi sex? A vrut să-i “demaşte” pe PSD-işti, care au promovat “familia tradiţională”, iar acum se unesc cu un partid “de acelaşi sex”? Sau vrea să întărească ideea că PNL nu mai are nicio treabă cu liberalismul şi este dedicat  cu totul “familiei tradiţionale”?Şi mai am o curiozitate. Alianţa între PSD şi PNL o fi una între parteneri de sex opus? Adică e una ”tradiţională”? Iar câte o corecţie între parteneri, cum a fost cea de la Iecea Mare, să intre în aceeaşi logică tradiţională a „bătăii rupte din cer”?

O altă ieşire interesantă, de dată recentă, a avut-o şi preşedintele PNL Timişoara, Cosmin Tabără, posibil candidat la primărie. Viceprimarul nu doar că vorbeşte de frânghie în casa spânzuratului, dar se joacă şi cu ea. Şi mă refer la o declaraţie privind situaţia de la SC Pieţe, solicitând demiterea Consiliului de Administraţie, precum şi organizarea de noi concursuri. Pe fond, Tabără poate să aibă dreptate, nu ştiu.

Dar cum poţi să vorbeşti despre SC Pieţe, tu, liderul unui unui partid care l-a susţinut la şefia societăţii pe Ionuţ Nasleu? Care a condus SC Pieţe ca pe propria firmă, „servindu-se” cum dorea şi când voia de utilaje, materiale, chiar şi angajaţi. Iar acum, de când nu mai e şef la Pieţe, face noaptea scufundări în apele aproape îngheţate ale canalului Bega. Probabil în căutarea whisky-ului pierdut. Pe bune, dacă tot dorea să se implice în această chestiune, Tabără trebuia să înceapă prin a-şi pune cenuşă în cap şi a spune: „Nu faceţi şi voi cum a făcut PNL în trecut!”. Dar nu a făcut-o. Astfel că intervenţia lui se rezumă la un exerciţiu politicianist, ambalat în nu puţină ipocrizie.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri