1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Libertatea: Poșta Română va reduce 50% din personalul administrativ, adică peste 400 de posturi

Publicat pe


Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, a declarat pentru Libertatea se va reduce 50% din personalul administrativ, adică circa 419 de posturi. Directorul general mai precizează că activitatea Poștei nu va fi perturbată de restructurări.

„Suntem în proces de tentativă de restructurare de un an și jumătate. Până acum o lună nu am putut să o facem din cauza sindicatului. Anul trecut, estimarea era de reducere a organigramei cu 419 posturi, iar economia ar fi de 3,5 milioane de lei pe lună”, afirmă Valentin Ștefan.

Acesta a declarat că deja s-a redus într-un an de zile organigrama administrației centrale cu aproximativ 100 de posturi prin pensionări și plecări voluntare.

„În acest moment, sunt 1.081 de persoane în administrația centrală, dar aici intră 300-350 în domeniul operațional, de care nu ne atingem. Astfel, se va reduce personalul administrativ central cu circa 50-60%”, a completat acesta.

Conform Ministerului Finanțelor, Poșta Română a avut anul trecut un profit net de 42,5 milioane de lei la o cifră de afaceri de 1,35 miliarde de lei.

Compania avea la finele anului trecut 23.144 de salariați.Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri