16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Lider PNL, aflat lângă Rareş Bogdan: “Ce sunt? Papagal?”. Liberalii se opun soluţiei PSD în privinţa creşterii pensiilor

Publicat pe


Licitaţia privind procentul cu care vor creşte pensiile din ianuarie anul viitor este departe de-a se fi terminat. Înţelegerea pe care preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a făcut-o cu omologul său de la PSD, Marcel Ciolacu, este contestată de mai mulţi lideri liberali, potrivit unor stenograme dintr-o şedinţă PNL obţinute de Antena3.

După ce au invadat televiziunile cu promsiunile că pensiile vor creşte pentru toată lumea cu 15% începând cu 1 ianuarie 2013, liderii PNL au fost trimişi în derizoriu chiar de preşedintele lor de partid. Potrivit unor stenograme obţinute de Antena3, premierul Nicolae Ciucă s-a înţeles cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru o creştere cu doar 6,2% a pensiilor, lucru care i-a nemulţumit pe mai mulţi lideri libeeali:

Nicolae Ciucă: Am discutat cu Marcel și consider că pensiile ar trebui să crească cu 6,2% pentru toți și apoi, progresiv, în funcție de venit, să dăm ajutoare astfel încât anvelopa totală să fie de 15%.

Alina Gorghiu: Nu mi se pare corect ca noi să ieșim și să spunem 15%, așa cum a spus și dl Președinte, și pentru că spune Marcel (ironic, n.red.)…Poate că data viitoare când vă întâlniți ne anunțați și pe noi. Să știm ce discutați, ca să nu mai ieșim să comentăm altceva.

Rareș Bogdan: Cum vine asta? Până acum PSD a ieșit cu 10%, acum vorbim de 6,2%? Noi am spus că susținem 15%

Dan Motreanu: 15% transpus în buzunar nici nu e 15% oricum. Nu acoperă inflația în întregime.

Raluca Turcan: O majorare cu 15% a punctului de pensie ese posibilă bugetar, ne încadrăm fără probleme și în deficitul bugetar asumat, precum și în plafonul de 9,4% din PIB despre care se tot vaită ministrul Muncii.

Adrian Cozma: Nu suntem de acord cu așa ceva. Să fie 15% pentru toată lumea. De două luni mă duc la TV și spun 15%. Ce sunt? Papagal?

Florin Cîțu: Se pare că Marcel (ironic, n.red.) a găsit bani să nu mai majoreze impozitele pe clădiri cu 50%, dar bani pentru contractele part-time nu a mai găsit Marcel.

 

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri