4.9 C
București
joi, 7 decembrie 2023

Liderul grupului Wagner susține că forțele ruse ar controla în întregime orașul Bahmut, informație contrazisă de armata ucraineană

Publicat pe


Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat sâmbătă că forţele ruse ar controla în întregime oraşul Bahmut din estul Ucrainei, teatrul uneia din cele mai sângeroase bătălii de când Rusia a invadat Ucraina, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Agenţia nu a reuşit să confirme din surse independente afirmaţia lui Prigojin, care a fost contrazis de un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Serhi Cervatîi, care a fost categoric: „Nu este adevărat. Unităţile noastre luptă la Bahmut”.

Prigojin a apărut într-o înregistrare video, purtând uniformă de luptă, în faţa unei formaţii de luptători cu steaguri ruseşti şi ale Wagner, şi a declarat, pe fundalul sonor al unor explozii îndepărtate, că „astăzi la orele 12, Bahmutul a fost cucerit în întregime” şi că „am cucerit întreg oraşul, casă cu casă”.

El a adăugat că mercenarii din subordinea sa urmează să se retragă de pe poziţiile de la Bahmut joia viitoare, pentru refacere şi odihnă.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri