-0.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Ligia Deca, după ce a aflat că bugetul ministerului pe care-l conduce e la un minim istoric de 2,1%: E acoperitor pentru funcționarea normală. În 2013 spunea că 6% din PIB pentru Educație e singura șansă pentru o democrație funcțională

Publicat peLigia Deca, actualul ministru al Educației, spunea, în 2013, că 6% din PIB pentru educație este „singura șansă pentru o democrație funcțională”:  „Aș vrea să susțin ideea de 6% pentru educație și campania asociata acesteia, pentru că, din punctul meu de vedere, educația este singura șansă pentru a avea o democrație funcțională”.

După 9 ani, Ligia Deca și-a schimbat părerea radical

Declarația se găsește pe canalul de Youtube al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești (ANOSR), fiind postată în urmă cu 9 ani.

În 2008-2010 Deca a fost președintele Uniunii Studenților din Europa și în 2006 – 2007 a condus Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Citește aici cine este Ligia Deca, noul ministru al Educației.

Miercuri, după ce a aflat care va fi bugetul ministerului pe care-l conduce, Ligia Deca a anunțat că nu luptă pentru alt buget decât cel mai mic din istoria recentă, de doar 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației, pe legea din prezent: E acoperitor pentru funcționarea normală a sistemului de învățământ în anul următor, pe actuala lege.

„Ne naștem în familii pe care nu le alegem, ne naștem într-un mediu social pe care nu-l putem influența în primii ani de viață, dar avem o șansă unică, și anume aceea ca prin educație să ne formăm propria personalitate, să avem propriile valori și să fim mai buni decât cei care ne-au precedat.

Cred că, de asemenea, educația este prima investiție a statului în a rezolva problemele viitorului”, spunea Ligia Deca, în 2013.

Aceasta mai spunea că „de asemenea, nu cred că investiția în educație trebuie să fie în competiție cu alte sectoare” și că „vă rog pe toți cei care vă doriți o societate mai bună să susțineți 6% din PIB pentru educație”.

În prezent, conform cadrului comun de raportare, bugetul alocat Ministerului Educației pentru 2022 este de 29,98 de miliarde de lei, însemnând 2,28% din PIB pe baza PIB-ului prognozat de Comisia Națională de Prognoză anul trecut și folosit pentru construirea bugetului pe 2022. Este cea mai mică alocare din ultimii 3 ani.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri