15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Linia de metrou inaugurată cu fast de Putin a fost inundată. Lucrările de execuție au fost atribuite unei firme din China

Publicat pe


Luni, 13 Martie 2023, ora 17:50

544 citiri

Putin a inaugurat linia la 1 martie FOTO Twitter

La mai puțin de două săptămâni de la inaugurarea de către Putin a Liniei Big Circle a metroului din Moscova, la 1 martie 2023, a avut loc o inundație majoră în secțiunea de sud-vest.

Traficul dintre stațiile Aminevskaya și Novatorskaya a fost îngreunat timp de două ore, scrie canalul de Telegram al publicației ruse Proekt.

Aceste stații au fost construite de compania chineză China Railway Construction Corporation (CRCC), care a reușit să depășească concurenta din Rusia, acceptând un preț mai mic.

Imaginile de la metrou postate online arată ceea ce par a fi mai multe scurgeri: un videoclip a fost filmat în stație, un alt videoclip a fost înregistrat de un bărbat care stă în picioare într-un tunel lângă liniile inundate.

La ora 10:26, Departamentul Transporturilor din Moscova a informat mai întâi despre creșterea intervalelor de circulație a trenurilor, „pentru a verifica infrastructura”, iar 15 minute mai târziu a raportat despre oprirea traficului de la Novatorskaya la Aminevskaya.

Traficul, potrivit relatărilor presei, a fost restabilit abia după două ore.

În 2017, contractul cu firma chineză a fost semnat de unicul operator de construcții de metrou din Moscova, Mosinzhproekt. Antreprenorul chinez a fost ales să construiască trei stații de metrou pentru că a oferit cel mai mic preț – 22,98 miliarde de ruble, adică cu peste 2 miliarde mai puțin decât prețul maxim inițial, a declarat Andrei Bocikarev, șeful departamentului de construcții din Moscova, în 2017.

Concurentul CRCC Ingeocom s-a oferit să construiască stații pentru 24,36 miliarde de ruble. Finalizarea construcției acestei secțiuni a BCL a fost inițial programată pentru sfârșitul anului 2019, dar deschiderea stațiilor a avut loc abia în decembrie 2021.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri