0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Lipsa de personal poate strica vacanțele. Penurie de 1,2 milioane de locuri de muncă în turismul UE

Publicat pe


Sectorul turismului din Europa se luptă să găsească personal în această vară. Reluarea călătoriilor după restricțiile Covid-19 pune mari probleme industriei de profil.

Italia este țara cea mai afectată de această penurie. 250.000 de lucrători sezonieri vor lipsi în acest an: unul din șase locuri de muncă nu va fi ocupat. Industria hotelieră și agențiile de turism sunt cele mai afectate.

1,2 milioane de locuri de muncă vacante în UE

În total, se estimează că există 1,2 milioane de locuri de muncă vacante în UE: 71 000 nu vor fi ocupate în Franța. Printre cele mai afectate sectoare se numără cel al aviației, cu aproape unul din trei posturi vacante.

În Marea Britanie, restaurantele și hotelurile se străduiesc să găsească personal, dar guvernul s-a opus până acum să aducă lucrători temporari din străinătate.

O măsură luată și în alte țări, inclusiv în Portugalia, care este mai puțin afectată de penurie.

Consiliul Mondial al Călătoriilor și Turismului, care a realizat acest studiu alarmant, propune măsuri pentru a rezolva problema: facilitarea mobilității lucrătorilor printr-o politică mai favorabilă în materie de vize, permiterea muncii flexibile și la distanță, adoptarea de soluții tehnologice și digitale inovatoare și oferirea de cursuri de formare, recalificare și beneficii angajaților.

Singura modalitate de a atrage mai mulți lucrători, potrivit Consiliului.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri