21.9 C
București
luni, 4 iulie 2022

Lista țărilor care au refuzat să joace împotriva Rusiei

Publicat peUrmătoarea este o listă a asociațiilor și federațiilor naționale de fotbal care au anunțat că nu vor juca meciuri de fotbal împotriva Rusiei, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Deciziile au fost ulterior sprijinite și de FIFA și UEFA, care au decis excluderea tuturor echipelor ruse și bieloruse din toate competițiile mondiale și continentale.

Federația Engleză de Fotbal

„Din solidaritate cu Ucraina și pentru a condamna din toată inima atrocitățile comise de liderii ruși… nu vom juca împotriva Rusiei în niciun meci internațional în viitorul apropiat”, a declarat Federația engleză de fotbal.

„Acest lucru include orice potențial meci la orice nivel al fotbalului de seniori, juniori sau para-fotbal”.

Federația de Fotbal a Statelor Unite

„Federația americană de fotbal este solidară cu poporul ucrainean și denunță fără echivoc invazia odioasă și inumană a Rusiei.

Nu vom păta nici jocul nostru global, nici nu vom dezonora Ucraina, intrând pe același teren cu Rusia, indiferent de nivelul competiției sau de circumstanțe, până când libertatea și pacea nu vor fi restabilite.”

Federația Poloneză de Fotbal

„Având în vedere escaladarea agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, echipa națională a Poloniei nu va juca niciun meci împotriva Republicii Ruse”, a scris pe Twitter șeful Federației Poloneze de Fotbal, Cezary Kulesza. „Aceasta este singura decizie corectă”.

Federația Suedeză de Fotbal

„Invazia ilegală și profund nedreaptă a Ucrainei face în prezent imposibile toate schimburile fotbalistice cu Rusia”, a declarat Federația Suedeză de Fotbal.

„Prin urmare, solicităm FIFA să decidă ca meciurile de baraj din martie la care participă Rusia să fie anulate. Dar, indiferent de ceea ce va decide FIFA, nu vom juca împotriva Rusiei în luna martie.”

Federația Cehă de Fotbal

„Comitetul executiv al federației a aprobat în unanimitate decizia conform căreia echipa națională a Cehiei nu va juca sub nicio formă posibilul meci împotriva echipei Rusiei în calificările pentru Cupa Mondială din 2022″, a precizat federația cehă.

Federația de Fotbal din Irlanda

„FAI și-a oferit sprijinul total și fără echivoc Federației Ucrainei și a confirmat că nicio echipă irlandeză nu va juca împotriva Rusiei, la niciun nivel, până la noi ordine”, a precizat pe Twitter Football Association of Ireland.

Federația de Fotbal a Irlandei de Nord

„Federația nordirlandeză de fotbal a convocat o reuniune extraordinară a consiliului său de administrație și a confirmat că Irlanda de Nord nu va disputa niciun meci al echipelor sale internaționale sau al celor afiliate la nivel de club, dacă situația se va ivi, împotriva echipelor rusești în viitorul apropiat”, a precizat și federația irlandeză.

„Acest lucru include și meciul de acasă din cadrul preliminariilor UEFA Under-21 pentru Euro, programat pentru 29 martie”.

Federația Scoțiană de Fotbal

„Rămânem în dialog cu UEFA și FIFA în ceea ce privește meciul nostru de baraj pentru Cupa Mondială masculină și calificarea la Cupa Mondială feminină și ne-am oferit să sprijinim pregătirile colegilor noștri ucraineni cât putem de bine”, a declarat Federația Scoțiană de Fotbal.

„În cazul în care circumstanțele actuale vor continua, nu vom aproba nominalizarea unei echipe care să participe la meciul nostru programat pentru Cupa Regiunilor UEFA împotriva Rusiei, care ar trebui să se joace în august”.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri