17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

LIVE Război în Ucraina, ziua 20: Rușii continuă bombardamentele / Zelenski prelungește legea marțială / Războiul ar dura până în luna mai (oficial ucrainean)

Publicat pe


Marți, în cea de-a 20-a zi de război, tensiunile nu par să se calmeze. SUA susțin că Rusia ar fi cerut echipament militar din China, inclusiv rachete, drone și vehicule blindate, iar China „ar fi răspuns pozitiv” la cerere, relatează Financial Times. China neagă această versiune. SUA ar fi transmis Beijingului în timpul unei sesiuni „intense” de discuții de luni la Roma că asta ar fi o „greșeală istorică”.

ziua20Foto: Profimedia Images

Cele mai importante informații de duminică privind războiul din Ucraina sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

04:57Războiul din Ucraina ar urma să se încheie până în mai, deoarece Rusia ar rămâne atunci fără resurse pentru a mai continua invazia, a susținut Oleksiy Arestovich, un consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean, citat de Reuters și The Guardian.

04:36Convoiul nostru de camioane cu 100 de tone de ajutor umanitar atât de necesar pentru Mariupol este încă reținut în Berdiansk. Pentru a treia zi. Cu toate acestea, vom continua să încercăm să livrăm locuitorilor din Mariupol mâncare, apă și medicamente, a spus președintele Ucrainei într-un mesaj adresat locuitorilor.

02:30Rusia ar fi cerut atât asistență militară, cât și financiară din partea Chinei pe fondul conflictului din Ucraina. Printre asistența solicitată de Rusia s-ar fi numărat trusele de alimente militare neperisabile, preambalate, potrivit CNN.

01:57Trump afirmă că Putin este „pornit”, avertizând că invazia poate provoca un al treilea război mondial

01:20Rusia se pregătește pentru default / Se poate repeta scenariul din 1998?

00:54Prizonier rus, mesaj către mama sa: M-ar putea ucide, dar ei mă protejează / Rusia a comis crime

00:25Statele Unite sunt „profund îngrijorate” de poziția Chinei de „aliniere la Rusia” cu privire la războiul din Ucraina, a declarat luni un înalt oficial de la Casa Albă, după o întâlnire la nivel înalt la Roma, care nu a contribuit cu nimic la reducerea tensiuni, potrivit AFP.

00:08Zelenski extinde legea marțială în Ucraina pentru încă 30 de zile

23:59NASA a reafirmat luni că colaborarea dintre Statele Unite și Rusia la Stația Spațială Internațională continuă în mod normal, în ciuda tensiunilor extreme legate de războiul din Ucraina, subliniind că un astronaut american se va întoarce pe Pământ conform planului la sfârșitul lunii la bordul unei nave ruseşti, potrivit AFP.

23:45Alimentarea cu energie electrică a centralei de la Cerbobîl, restabilită, după o nouă avarie la rețeaua electrică – Agenţia Internaţională a Energiei Atomice

23:21VIDEO Cine este Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat la Pervîi Kanal împotriva războiul

ONG-ul care apără drepturile protestatarilor OVD-Info, spune că este vorba de Marina Ovsiannikova, angajată a tustului, și a raportat că a fost arestată și dusă la secția de poliție.

22:40Rusia spune că Occidentul încearcă să împingă în default, dar își va plăti datoria externă

22:15Oficialii de la Casa Albă poartă discuții pentru ca președintele Joe Biden să călătorească în curând în Europa, pe fondul invaziei ruse în curs de desfășurare a Ucrainei

21:59Slovacia a decis luni expulzarea a trei diplomați ruși, „pentru activitatea lor care încălcă Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit AFP.

21:29VIDEO Protest în direct la Pervîi Kanal, una dintre cele mai importante televiziuni ruse: „Opriti razboiul! Aici vă mint”

Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri