17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

LIVE Război în Ucraina, ziua 21: Peste 15 explozii în Kiev / Pierderile Ucrainei, estimate la peste 560 de miliarde de dolari / Premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei s-au întâlnit cu Zelenski

Publicat pe


În cea de-a 21-a zi de război, situația din Ucraina este tot mai încordată. NATO ar putea trimite noi trupe pe flancul estic, iar negocierile de pace sunt fără rezultate, chiar dacă au început să fie ”mai realiste”. Trupele rusești țin ca ostatici 400 de oameni, inclusiv medici și pacienți, în interiorul unui spital din Mariupol, spune viceprimarul localității. Exodul ucrainenilor continuă, Unicef estimând că la fiecare secundă un copil pleacă din țară.

ziua 21Foto: Profimedia Images

Cele mai importante informații de miercuri privind războiul din Ucraina sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

04:28​NATO ar urma să transmită miercuri comandanților să elaboreze planuri privind noi modalități de a descuraja Rusia după invazia Ucrainei de către Moscova, inclusiv trimiterea de noi trupe și dispozitive antirachetă în Europa de Est, au declarat oficiali și diplomați, citați de The Guardian și Reuters.

04:11Serviciile de urgență din Ucraina au publicat și imagini cu operațiunile de salvare, vorbind despre 13 incendii provocate de bombardamentele de marți.

03:56Premierul britanic Boris Johnson vizitează miercuri Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, „partenerii cheie” pentru a calma piața mondială a energiei după invazia Ucrainei și pentru a ajuta Occidentul să se îndepărteze de hidrocarburile rusești, potrivit AFP.

03:15Președintele american Joe Biden va anunța o asistență suplimentară de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, a declarat un oficial american pentru CNN. Acest lucru ar aduce totalul promis la 1 miliard de dolari în ultima săptămână și la 2 miliarde de dolari de la începutul administrației Biden.

02:54Mai multe explozii s-au auzit marți noapte noapte în suburbiile Kievului, în timp ce sirenele de raid aerian au răsunat din nou în capitala Ucrainei, potrivit unei echipe CNN de la fața locului.

02:50Încă un general-maior rus ar fi fost ucis pe frontul din Ucraina. Generalul Oleg Mitiaev a fost comandantul diviziei 150, relatează Nexta TV. În cazul în care informația se confirmă, Mitiaev ar fi al patrulea general de top ucis de la începutul invaziei Ucrainei. Rusi ar fi deplasat aproximativ 20 de generali pe linia frontului, un număr neobișnuit de mare, fapt care arată că invazia nu decurge conform planurilor Kremlinului.

02:40Canalul de televiziune german ZDF a publicat un videoclip care arată cum soldații ruși împușcă un civil care și-a ridicat mâinile în sus în semn de neagresiune. Bărbatul a încercat să plece din Kiev cu mașina, dar a fost împușcat.

02:21Premierul ceh Petr Fiala a spus că „scopul principal” al vizitei prim-miniștrilor polonez, sloven și ceh la Kiev a fost de a le spune ucrainenilor că „nu sunt singuri” în lupta lor împotriva invaziei ruse, potrivit CNN.

02:10Viktor Orban: Ungaria nu va sprijini Ucraina cu arme, rămâne în afara războiului (Reuters)

01:40Eforturile Europei de a renunța la gazul rusesc sunt în desfășurare și sunt susținute de livrări de gaz natural lichefiat din Statele Unite, a declarat comisarul UE pentru energie, Kadri Simson, la CNN.

01:18Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina „are cu adevărat încredere” în partenerii săi și este „100% asigurată” că se va ajunge la un rezultat pozitiv în urma întâlnirii cu prim-miniștrii polonez, ceh și sloven de marți la Kiev, informează CNN.

01:07Vicepremierul Poloniei cere o misiune internațională de menținere a păcii în Ucraina

01:01Potrivit unui înalt oficial american al apărării, forțele ruse au tras acum peste 950 de rachete de la începutul invaziei Ucrainei, susține CNN.

00:00Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a primit marți pe premierii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei

Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri