20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

LIVE Război în Ucraina, ziua 34: Rușii au bombardat marți depozite de combustibil / Peskov: „Nimeni nu se gândește să folosească arma nucleară” / O nouă serie de negocieri urmează să aibă loc azi

Publicat pe


În cea de-a 34-a zi de război, lupta de rezistență a armatei din Ucraina continuă, în ciuda bombardamentelor rusești tot mai disperate. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îndeamnă puterile aliate să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, în vreme ce Rusia spune că lucrează la un set de măsuri pentru a restricționa intrarea în țară a cetățenilor țărilor „neprietenoase”.

Război în UcrainaFoto: Colaj foto

Rezumatul zilei de luni:

  • Primarul Mariupolului spune că orașul-port ucrainean asediat este în pragul catastrofei și trebuie evacuat complet.
  • Următoarea rundă de negocieri față în față dintre Ucraina și Rusia urmează să aibă loc marți la Istanbu
  • Oligarhul rus Roman Abramovic, care a luat parte la negocierile ruso-ucrainene de pace din 3 spre 4 martie la Kiev a prezentat simptome de otrăvire, scrie The Wall Street Journal
  • Președintele american Joe Biden spune că remarca sa de sâmbătă conform căreia Putin nu ar trebui să rămână la putere a exprimat „indignarea morală”, nu politica SUA.
  • Armata Ucrainei tocmai a publicat raportul operativ, susținând că trupele ruse sunt „slăbite și dezorientate”. „Comandamentul forțelor de ocupație ruse încearcă să compenseze scăderea potențialului de luptă prin focuri de artilerie nediscriminate și atacuri cu bombe cu rachete, distrugând astfel infrastructura orașelor ucrainene”, se arată în raport

Urmărește aici cele mai importante momente ale zilei de luni.

Cele mai importante evenimente de marți privind invazia sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

05:00Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „nimeni nu se gândește să folosească” și nimănui nu i-ar fi trecut prin cap „chiar ideea de a folosi o armă nucleară”, într-un interviu pentru PBS, scrie The Guardian.

04:30Rusia a atacat cu rachete un alt depozit de combustibil din nord-vestul Ucrainei, potrivit autorităţilor locale, transmite marţi dpa, citată de Agerpres. Atacul a avut loc în regiunea Rivne, a anunţat luni, pe Telegram, guvernatorul regiunii Vitali Koval.

04:00Departamentul Apărării din SUA intenționează să accelereze producția de sisteme de rachete antiaeriene Stinger și rachete antitanc Javelin pentru a-și reface propriile stocuri epuizate, pe măsură ce Pentagonul continuă să trimită aceste sisteme către forțele armate ucrainene, potrivit CNN.

02:35Serghei Lavrov a declarat că țările occidentale au ajuns până la un banditism direct împotriva Rusiei, potrivit Tass.

01:30Statul major ucrainean a declarat că forțele sale „continuă să mențină apărarea circulară” în interiorul orașului-port Mariupol, chiar dacă forțele ruse au consolidat controlul în jurul orașului, potrivit CNN.

01:06Kuleba: Cel mai ambițios scop al negocierilor cu Rusia,așteptate marți, este încetarea focului

00:58„Schimbarea de regim”, această strategie sulfuroasă pe care America nu o mai vrea-Analiză AFP

00:38Un atac cibernetic lovește un mare furnizor de telecomunicații ucrainean, spun oficialii ucraineni

00:07Serviciile secrete britanice spun că Grupul Wagner a fost desfășurat în estul UcraineiSursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri