7.3 C
București
vineri, 24 martie 2023

LIVE Război în Ucraina, ziua 387: Moscova ar fi recuperat câteva resturi ale dronei doborâte / Raport ONU: Rusia a comis crime de război de amploare în Ucraina / SUA susțin că Rusia a provocat prăbușirea avionului fără pilot

Publicat pe


Pentagonul a publicat o înregistrare video care prin care susține că oferă dovezi că un avion de vânătoare rusesc a tăiat elicea unei drone de spionaj americane și a provocat prăbușirea acesteia în Marea Neagră săptămâna aceasta, chiar dacă Rusia neagă acest lucru. În videoclipul de 40 de secunde, un avion de vânătoare rusesc Su-27 se apropie foarte mult de dronă și aruncă ceea ce oficialii americani spun că a fost combustibil pentru avioane lângă ea, aparent ca să o deterioreze aeronava americană. În estul Ucrainei, forțele Kievului au continuat să reziste atacurilor rusești asupra orașului Bahmut, acum distrus.

Razboi in UcrainaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

 • Rusia ar fi recuperat câteva resturi de la drona doborâtă. Statele Unite cred că Rusia a recuperat din Marea Neagră unele resturi de la drona de supraveghere americană doborâtă, a declarat pentru CNN un oficial american familiarizat cu această chestiune.
 • Volodimir Zelenski, în mesajul său de joi seară: „Va veni ziua în care vom elibera Mariupol, întregul nostru sud, întregul nostru est. Toată Ucraina va fi liberă”
 • China trimite puști și veste antiglonț către entități rusești. Datele comerciale și vamale din perioada iunie-decembrie 2022 arată că societățile chineze au exportat 1.000 de puști de asalt și alte echipamente, precum piese pentru drone și armuri corporale, către entități rusești, relatează Politico.
 • SUA a trimis imediat o nouă drona pe traseul celei doborâte – oficiali / Riscuri vs beneficii. SUA efectuează o evaluare a operațiunilor sale cu drone în zona Mării Negre, cântărind costurile și beneficiile zborurilor după ce Rusia a forțat doborârea unuia dintre avioane la începutul acestei săptămâni, au declarat mai mulți oficiali pentru CNN.
 • Vladimir Putin susţine că în Occident e criză alimentară: „Li se recomandă cetăţenilor să consume napi în loc de salată şi roşii”. Ţările occidentale se confruntă cu o penurie de alimente şi sunt forţate să renunţe la unele produse, pe fondul sancţiunilor împotriva Moscovei, a susținut joi preşedintele rus Vladimir Putin.
 • Rusia cere redeschiderea liniilor de comunicare cu SUA, critice după incidentul cu drone. Este important să se mențină deschise liniile de comunicare între Washington și Moscova după incidentul cu drone de marți, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
 • Rusia și-a intensificat prezența navelor în Marea Neagră, susține armata ucraineană. Rusia își sporește prezența în Marea Neagră cu un „număr destul de atipic de nave”, a declarat joi armata ucraineană, potrivit CNN.
 • Negocierile privind o posibilă convorbire între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și liderul chinez Xi Jinping sunt în curs de desfășurare, dar este prea devreme pentru a spune dacă o conversație va avea loc efectiv, potrivit unui consilier prezidențial ucrainean.
 • Raport ONU privind crimele de război comise de Rusia în Ucraina / Metode de tortură: „telefonul către Putin” şi „poziţia papagal”. Rusia a comis crime de război de amploare în Ucraina, omoruri intenţionate şi tortură, în unele cazuri obligând copiii să asiste la violarea celor dragi, pe alţii obligându-i să stea alături de cadavre.
 • Polonia va trimite patru avioane MiG-29 în Ucraina zilele următoare
 • Decizia Poloniei de a trimite avioane în Ucraina „nu va determina” SUA să trimită F-16

––––––-

Evenimentele de joi au fost LIVE aici pe HotNews.roSursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri