27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

LIVE Război în Ucraina, ziua 539: Noi atacuri cu drone în porturile dunărene de lângă granița cu România / Kievul spune că ideea cedării de teritorii este „inacceptabilă” și „ridicolă” / SUA presează Iranul să nu mai vândă drone rușilor

Publicat pe


​Forțele aeriene ucrainene au anunțat miercuri că un grup mare de drone rusești a ajuns la gurile Dunării și s-a îndreptat spre portul Izmail, în apropiere de granița cu România. Utilizatori de pe rețelele de socializare au spus că au auzit tiruri ale sistemelor de apărare aeriană în zona din apropierea a două porturi dunărene – Izmail și Reni. Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, le-a cerut locuitorilor din districtul Izmail, în jurul orei 01:30 noaptea, să se pună la adăpost și a anulat alerta de raid aerian o oră mai târziu.

Soldat ucrainean într-o tranșee pe frontul din LimanFoto: Bram Janssen / AP / Profimedia

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 539, LIVETEXT:

07:51 Republica Cehă a înghețat active rusești sancționate în valoare de 347,36 milioane de euro, a anunțat marți ambasadorul ceh în Ucraina, Radek Matula în timpul unei întâlniri cu șeful Agenției ucrainene pentru căutare și gestionare a activelor (ARMA).

Cele două părți au discutat despre perspectivele viitoare de cooperare reciprocă, în special în ceea ce privește o colaborare consolidată între ARMA și omologii cehi în materie de depistare și gestionare a activelor. Matula a subliniat faptul că agențiile cehe de aplicare a legii monitorizează în mod activ informațiile despre rușii sancționați și a reafirmat sprijinul țării sale pentru integrarea Ucrainei în UE și NATO. (Kyiv Independent)

07:38Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus trei drone ucrainene miercuri dimineață deasupra regiunii Kaluga, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Nu s-au înregistrat victime și nici pagube în tentativa de atac, care a avut loc în jurul orei 5.00 dimineața, a adăugat ministerul. Regiunea Kaluga este la sud-est de regiunea Moscova.

07:32 Statele Unite fac presiuni asupra Iranului pentru a înceta să mai vândă drone militare Rusiei, ca parte a discuțiilor pentru o „înțelegere nescrisă” mai extinsă între Washington și Teheran, a relatat miercuri Financial Times, citând surse informate.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:



Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri