27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

LIVE Războiul din Ucraina, ziua 15 Zeci de branduri globale renunță la afacerile din Rusia / Bombardamentele continuă în regiunea Sumî / Kuleba și Lavrov vor negocia joi în Antalia

Publicat pe


În cea de-a 15-a zi de la invadarea Ucrainei de către Rusia, trupele rusești nu au reușit să se impună. Rămași fără case, fără hrană și fără electricitate, ucrainenii își gătesc în aer liber, dar rămân în Ucraina să-și apere țara. Mari producători internaționali au tăiat orice legături cu Rusia, provocând oprirea producției în câteva fabrici pe fondul penuriei de componente. Ambele tabere admit că au înregistrat îmse,mate pierderi umane, dar cifrele vehiculate sunt dificil de verificat. Joi, în Antalia, premierii rus și ucrainean vor începe o serie de negocieri.

ziua 15Foto: Profimedia Images

Cele mai importante evenimente de joi din Ucraina sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

03:00Gigantul minier Rio Tinto taie legăturile cu Rusia. Un purtător de cuvânt al companiei anglo-australiene a declarat pentru Reuters că este „în proces de încetare a tuturor relațiilor comerciale pe care le are cu Rusia”.

02:30Estimarea oficială a SUA pentru numărul de ruși uciși în primele două săptămâni de război este de aproximativ 5.000 – 6.000, potrivit CBS News. Numărul răniților ar fi între 15.000 și 18.000.

02:00Avioane de război rusești au bombardat orașul Okhtyrka, din nord-estul regiunii Sumî, a declarat un oficial local, citat de BBC. Șeful administrației regionale de stat, Dmytro Zhyvytsky, spune că zone rezidențiale și o conductă de gaz au fost lovite joi după miezul nopții.

01:48Putin mizează pe faptul că Occidentul este prea decadent ca să-și poată apăra principiile – The Guardian

01:24PE cere interzicerea „pașapoartelor de aur”și norme pentru „vizele de aur”. Scopul este de a limita accesul la „pașapoarte de aur” pentru cetățenii ruși bogați care au legături cu guvernul a fost.

01:14Ajutoare financiare pentru Ucraina: FMI, ajutor de urgență de 1,4 miliarde de dolari / SUA vrea să ofere 14 miliarde de dolari

Aleșii Camerei Reprezentanților a SUA vor vota miercuri seară un ajutor imens de aproape 14 miliarde de dolari pentru criza din Ucraina, care include o componentă economică și umanitară, dar și arme și muniție.

00:58Spital de pediatrie bombardat în Ucraina: Volodimir Zelenski denunță o „crimă de război”

00:50Un nou atac aerian asupra orașului Jîtomir: O centrală termică și o clădire civilă, ar fi fost lovite

00:23VIDEO Cum dezamorsează ucrainenii o bombă neexplodatăSursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri