25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 121. Forțele ruse vor încerca să cucerească orașele Severodonețk și Lisichansk în perioada următoare

Publicat peUpdate 22 de civili, inclusiv persoane cu dizabilități, au fost evacuați din orașul Lisichansk. Despre asta a anunțat șeful administrației regionale din Lugansk, Serghei Gaidai.

De asemenea, 4,5 tone de kituri alimentare și apă potabilă au fost livrate în oraș de către administrația militară regională și Crucea Roșie.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse încearcă să stabilească controlul deplin asupra orașului Severodonețk, bombardând orașul cu artilerie.

Conform autorităților ucrainene, un număr mare de civili se află încă în Lisichansk. Evacuarea este dificilă din cauza bombardamentelor constante.

Forțele ruse vor încerca să cucerească orașele Severodonețk și Lisichansk în perioada următoare

Forțele ruse vor încerca să cucerească orașele Severodonețk și Lisichansk în perioada următoare, iar apoi își vor concentra eforturile asupra capturării orașelor Kramatorsk și Sloviansk. Declarația a fost făcută de ministra adjunctă ucraineană a Apărării, Anna Maliar, scrie novosti.dn.ua.

„În viitorul apropiat, trupele rusești vor încerca să captureze Severodonețk și Lisichansk”, a declarat Maliar.

Potrivit acesteia, comandamentul rus are nevoie de o scuză pentru a declara că și-a îndeplinit sarcina de a ajunge la granițele geografice ale regiunilor Lugansk și Donețk.

„În viitor, inamicul intenționează să își concentreze eforturile asupra capturării celor mai mari orașe din regiunea Donețk – Kramatorsk și Slaviansk”, a declarat ministrul adjunct.

Maliar a subliniat că forțele armate ucrainene sunt pregătite pentru orice situație.

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri