25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

LIVE TEXT. Rusia anunță încetarea focului în Mariupol, după cinci săptămâni de bombardamente! Noi informații de pe front

Publicat pe  • Rusia a anunțat oficial încetarea focului în Mariupol
  • Orașul a fost aproape complet distrus

UPDATE 08:00 / Volodimir Zelenski nu crede în promisiunea Rusiei de a reduce bombardamentele

Cu toate că Rusia a anunțat că va reduce numărul bombardamentelor în Ucraina, Volodimir Zelenski nu crede că acest lucru se va întâmpla și e pregătit de noi lupte în estul țării.

„Știm că nu este o diversiune (retragerea rușilor, n. r.), ci o consecință a faptului că au fost respinși. Este o consecință a eforturilor apărătorilor noștri. Dar vedem, în același timp, o acumulare de soldați ruși pentru noi atacuri în Donbas. Ne pregătim și pentru asta.

Nu credem pe nimeni, nu credem în vorbe frumoase. Există o situație reală în teren. Iar acum, aceasta este cea mai importantă. Nu vom ceda nimic. Vom lupta pentru fiecare metru al teritoriului nostru, pentru fiecare om. Dacă luptăm pentru libertate, pentru protejarea democrațiilor, atunci avem dreptul să cerem ajutor în acest moment crucial. Tancuri, avioane, sisteme de artilerie. Libertatea nu poate fi înarmată mai prost decât tirania”, a anunțat el.

Rusia anunță încetarea focului în Mariupol

Situația se schimbă în Mariupol după cinci săptămâni de război. Rusia a anunțat că vor înceta să mai bombardeze orașul puternic atacat în ultimele săptămâni și care a fost aproape distrus.

Ministrul rus al Apărării a precizat că la ora locală 10, atacurile ar urma să se oprească, iar armata rusă va trebui să plece din orașul bombardat. Cel puțin 5000 de persoane au murit doar în Mariupol.

Citește și: Un soldat rus a ajuns în tabăra ucrainenilor, din greșeală. Bărbatul se îmbătase: ”Am luat-o puțin la stânga și…”

Sursa: spynews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri