3.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

LIVE UPDATE. 161 de invazie. Primul transport de cereale ucrainene ajunge în apele turcești; Kremlinul acuză SUA de rol direct în război

Publicat pe


  • Prima navă cu cereale care a părăsit Odesa de la invazie ajunge în apele turcești.
  • Moscova afirmă că SUA împărtășește informații cu forțele ucrainene.
  • Rusia susține că SUA sunt ,,direct implicate” în războiul din Ucraina.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Rusia a acuzat SUA de implicare directă în războiul din Ucraina, după ce a afirmat că Statele Unite ar fi împărtășit cu forțele ucrainene informații privind țintele, potrivit The Guardian.

Rusia a declarat că a răspuns la comentariile lui Vadym Skibitsky, adjunctul șefului adjunct al serviciilor de informații militare din Ucraina, cu privire la modul în care Kievul a folosit sistemele de lansare a rachetelor Himars cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA, pe baza a ceea ce el a numit imagini excelente din satelit și informații în timp real.

Skibitsky declarase într-un interviu acordat unui ziar britanic că au existat consultări între oficialii serviciilor de informații americane și ucrainene înainte de lovituri și că Washingtonul a avut un drept de veto efectiv asupra țintelor vizate, deși a spus că oficialii americani nu furnizau informații directe despre ținte.

Ministerul rus al Apărării a declarat că interviul a arătat că Washingtonul a fost implicat direct, în ciuda afirmațiilor repetate că își limita rolul în conflict la furnizarea de arme, deoarece nu dorea o confruntare directă cu Moscova.

,,Toate acestea dovedesc în mod incontestabil că Washingtonul, contrar afirmațiilor Casei Albe și ale Pentagonului, este implicat direct în conflictul din Ucraina”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-o declarație.

Potrivit Reuters, nu a existat nicio reacție imediată la acuzațiile ministrului apărării din partea Casei Albe sau a Pentagonului.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zakharova, este citat de asemenea de agenția de știri RIA Novosti, care a declarat.

,,Nu este necesară nicio altă confirmare a implicării directe a Statelor Unite în ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei. Furnizarea de arme este însoțită nu numai de instrucțiuni privind utilizarea acestora, dar în acest caz îndeplinesc funcția de artileriști în forma lor cea mai pură„.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri