4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

LIVE UPDATE. 214 zile de invazie. O nouă lege semnată de Putin admite că trupele rusești care refuză să lupte ar putea primi 10 ani de închisoare

Publicat pe


  • Charles Michel, președintele Consiliului European, a îndemnat Europa să dea dovadă de deschidere față de cei care nu doresc să fie instrumentalizați de Kremlin.
  • Coada de la granița dintre Rusia și Georgia are o lungime de aproximativ 10 km și se pare că oamenii au așteptat mai mult de 20 de ore pentru a trece granița.
  • Volodimir Zelenski le-a spus ucrainenilor din teritoriile ocupate să se ascundă de mobilizarea rusă, să evite scrisorile de recrutare și să ajungă în teritoriile controlate de Ucraina.

O nouă lege semnată de Vladimir Putin prevede că trupele rusești care refuză să lupte, dezertează, nu se supun sau se predau inamicului ar putea acum să fie condamnate la o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani, potrivit presei ruse. Legea a fost aprobată de parlament la începutul acestei săptămâni.

Adjunctul ministrului rus al apărării, Dmitri Bulgakov, care s-a ocupat de logistica militară încă de la începutul invaziei din Ucraina, a fost demis din funcție. El a fost înlocuit de generalul-colonel Mihail Mizintsev, șeful Centrului Național de Management al Apărării, care a supravegheat asediul rusesc de la Mariupol.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri