10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

LIVE UPDATE. A nouăsprezecea zi de invazie. Ocupanții ruși încearcă să reia operațiunile în Harkov și Sumî

Publicat pe


  • Invazia rusă în Ucraina continuă.
  • Rușii au bombardat o bază pentru antrenamente în apropiere de granița cu Polonia.
  • Un jurnalist a fost omorât de către trupele rusești.

UPDATE 00.18

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că SUA condamnă atacul Rusiei asupra Centrului Internațional de Menținere a Păcii și Securității. Atacul a adus luptele aproape de granița poloneză și s-au soldat cu moartea a 35 de persoane.

Kadirov relatează că deputatul Dumei de Stat, Adam Delimkhanov, se află în Ucraina. În plus, șeful Republicii Cecene s-a adresat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski:

„Și acum un apel personal către Zelenski și gașca lui. Oriunde ai merge, oriunde te ascunzi, luptătorii noștri te vor depăși. Îi vor incinera cu napalm pe toți oamenii voștri, pe toți cei care au încălcat vreodată viețile populației civile din Ucraina.

ȘTIRE INIȚIALĂ

David Arakhamia a spus că negocierile cu Rusia vor avea loc mâine dimineață prin link video, începând la ora 10:30. Ucraina afirmă că până la 30 de rachete rusești au fost trase asupra unei baze de antrenament militar, în apropiere de granița cu Polonia, membră a NATO. Oficialii spun că cel puțin 35 de persoane au fost ucise și 134 rănite în atacul asupra bazei din Yavoriv. Baza este folosită pentru antrenamente cu instructori NATO, dar alianța a declarat că nu se afla personal acolo în acel moment

Jurnalistul american Brent Renaud a fost împușcat mortal în orașul Irpin, în afara Kievului, fiind primul reporter străin care a murit în acest conflict. Ucraina spune că 140.000 de civili au fost evacuați din unele locații de pe linia frontului, dar nu și din orașul înconjurat Mariupol. Se spune că locuitorii din Mariupol îndură temperaturi de îngheț, fără energie electrică și cu puțină apă și mâncare, în timp ce trupele rusești fac progrese în cucerirea orașului

Informații operaționale ale Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, începând cu ora 00:00:

În direcția Slobozhansky, inamicul încearcă să pună un punct pe frontierele realizate, regrupând trupe și încercând să reia operațiunile ofensive pe Harkov și Sumî.

În direcția Izium, inamicul a suferit pierderi în zona așezărilor Topolske, Shpakivka, Donețk și s-a retras.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri