9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 13. Rusia încetează focul marți, în mai multe localităţi din Ucraina

Publicat peRăzboi în Ucraina, ziua 13. Orașele Ucrainei au fost din nou ținta atacurilor trupelor rusești. Lupte intense s-au dat luni, toată ziua, la periferia capitalei, pe care rușii vor să o încercuiască cu orice preț.    

Luni, Rusia a anunțat un nou armistițiu pentru coridoarele umanitare prin care civilii să poată pleca din Kiev, Harkov, Mariupol și Sumî, însă pune condiții ca cetățenii să meargă în Rusia sau Belarus. Ucraina consideră propunerea ca fiind „complet imorală”. 

Volodimir Zelenski a cerut, din nou, ajutorul Occidentului, considerând că sancțiunile care au fost impuse până acum Rusiei nu sunt suficiente și cere mult mai mult ajutor pentru țara sa. Între timp, a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina s-a încheiat, și de această dată, fără un progres notabil.

Rezumatul zilei, 7 martie:

⇒ Cererile Rusiei către Ucraina pentru a înceta focul

133 de civili, inclusiv cinci copii, au fost uciși în Harkov

Început de săptămână de coșmar pentru rubla rusească

Rușii susțin că opresc, din nou, focul la ora 09:00

Germania se opune embargoului asupra gazelor, petrolului şi cărbunelui din Rusia

Înalt oficial american al Apărării: 95% din puterea de luptă acumulată a Rusiei se află în Ucraina

Peste 4.600 de persoane arestate duminică în Rusia, după ce au participat la proteste privind invazia din Ucraina

S-a încheiat a treia rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina. Ce au decis cele două tabere

 

ȘtirileProTV.ro transmite în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia:

UPDATE 00:04 SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie doresc să crească preţul pe care să-l plătească Rusia

Preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi prim-ministrul britanic Boris Johnson sunt „hotărâţi să continue să crească costurile” impuse Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei, potrivit unui comunicat dat publicităţii luni de Casa Albă după o videoconferinţă a celor patru lideri, transmite AFP, citată de Agerpres.

Frontul foarte unit de până acum al Occidentului în ceea ce priveşte sancţiunile economice părea să se fisureze luni în chestiunea impunerii unui embargou vânzărilor de hidrocarburi ruseşti, opţiune respinsă de Germania, care este foarte dependentă de aprovizionarea cu gaz rusesc.

Comunicatul de presă publicat de Berlin la încheierea videoconferinţei nu abordează subiectul sancţiunilor şi insistă mai ales asupra „noilor posibilităţi de ajutor umanitar pentru Ucraina„, subiect care a fost de asemenea prezent pe agenda discuţiilor.

 

UPDATE 23:53 Opera Metropolitană din New York va găzdui un concert special în sprijinul Ucrainei

Opera Metropolitană din New York va găzdui, luni, un concert special în sprijinul Ucrainei, potrivit BBC, citată de News.ro.

Toate încasările în urma evenimentului – intitulat „Un concert pentru Ucraina” – vor fi direcţionate către eforturile de ajutorare din ţară.

Orchestra va fi condusă de actualul director muzical al Met, Yannick Nézet-Séguin.

 

UPDATE 23:37 Rusia anunţă pentru marţi încetări ale focului în mai multe localităţi din Ucraina

Rusia a anunţat luni seară, după încheierea negocierilor cu partea ucraineană, instituirea încetării focului în mai multe oraşe începând cu ora 07:00 GMT marţi pentru a permite evacuarea civililor prin coridoare umanitare, transmite AFP, citată de Agerpres.

Federaţia Rusă anunţă încetarea focului de la ora 10:00, ora Moscovei (07:00 GMT), pe 8 martie” pentru evacuarea civililor din Kiev, Sumî, Harkov, Cernigov şi Mariupol, conform unei declaraţii a ministerului apărării de la Moscova citate de agenţiile de presă ruse.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri