20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 182. Ucraina sărbătorește Ziua Independenței sub amenințarea ”unor atacuri brutale” din partea Rusiei, spune Zelenski/Șase luni de război

Publicat peUcraina se pregătește miercuri, 24 august, în ziua în care sărbătorește independența față de Uniunea Sovietică pentru posibile lovituri brutale din partea rușilor, spune Zelenski. În Kiev au fost interzise adunările, iar unii oficiali occidentali și ucraineni avertizează că Rusia se pregătește să atace din nou capitala. Rusia și regimul lui Putin „sunt cu adevărat obsedați de date și simboluri, așa că ar fi logic să fie în alertă și să fie pregătiți pentru un atac de ziua independenței”, a declarat Andriy Yusov, șeful direcției de informații a ministerului ucrainean al apărării. Tot astăzi se împlinesc șase luni de la începutul invaziei rusești în Ucraina.

UPDATE 08:55 Noi explozii au avut loc la Sevastopol

Mai multe explozii au fost auzite, marți, la Sevastopol în Crimeea. Șeful guvernului rus din Sevastopol Mihail Razvozhaiev a anunțat că mai multe drone ucrainene au fost doborâte de apărarea aeriană rusă.

 „Deasupra mării, în zona Capului Khersones, apărarea aeriană continuă să doboare drone. Nu există niciun motiv de îngrijorare”, a spus Mihail Razvozhaiev pe rețelele de socializare.

UPDATE 08.30 Explozii într-un depozit de muniție rus situat lângă graniţa cu Ucraina. Poziția Moscovei

Muniţia dintr-un depozit aflat în sudul Rusiei, în apropierea graniţei cu Ucraina, a luat foc marţi, al doilea astfel de incident într-o săptămână, un oficial local afirmând că de vină sunt temperaturile ridicate, transmite Reuters.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a declarat că locuitorii din apropierea satului Timonovo au fost evacuaţi după ce muniţia a început să ardă spontan. Nimeni nu a fost rănit, a spus el într-un comunicat, citat de Agerpres.

Kievul evită, în general, să revendice responsabilitatea pentru exploziile produse pe teritoriul rus, sugerând uneori sarcastic că de vină este neatenţia.

„În câteva luni vom afla dacă muniţia rusă poate exploda din cauza frigului”, a declarat marţi pe Twitter ministerul ucrainean al apărării. „Cele cinci cauze principale ale exploziilor bruşte în Rusia sunt: iarna, primăvara, vara, toamna şi fumatul”.

Săptămâna trecută, locuitorii din Timonovo şi Soloti, localităţi situate la 15 km de Ucraina, au fost evacuaţi după ce un depozit de muniţie din apropiere a luat foc. Nu a reieşit clar din declaraţiile guvernatorului dacă incendiul de marţi s-a produs în acelaşi depozit sau dacă a afectat muniţia care fusese mutată.

Lunile trecute, Gladkov a învinuit forţele ucrainene pentru o serie de explozii produse în Belgorod şi în împrejurimi, regiune care se află la aproximativ 650 km sud de Moscova.

UPDATE 08:00 Zelenski: Ziua Independenției Ucrainei este o zi importantă și pentru inamic și ar putea avea loc atacuri brutale din partea rușilor

Volodimir Zelenski le-a spus compatrioților săi să aibă grijă de Ziua Independenței, deoarece pot avea loc noi bombardamente masive din partea rușilor.

  „Mâine este o zi importantă pentru noi toți. Și de aceea această zi, din păcate, este importantă și pentru inamicul nostru. Trebuie să ne dăm seama că mâine sunt posibile provocări dezgustătoare și lovituri brutale ale Rusiei”, a spus Volodimir Zelenski, marți seară.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri