17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 19. Zelensky, nou avertisment pentru NATO: Este o chestiune de timp

Publicat peRăzboi în Ucraina, ziua 19. Au continuat luptele și bombardamentele în orașele satelit din jurul capitalei Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini de la operațiunea de capturarea a bazei aeriene de la Hostomel, un obiectiv strategic înaintea asaltului asupra Kievului. Însă este imposibil de verificat când au fost filmate aceste scene.

Între timp, ucrainenii au blocat căile de acces spre capitală și au pregătit poziții defensive pe șoselele principale.

La Irpin, jurnalistul american Brent Renaud, colaborator al New York Times, a fost ucis când forțele ruse au deschis focul asupra mașinii în care era. Un alt jurnalist american aflat în același vehicul, a fost rănit.

Iată principalele evenimete de duminică, ziua a 18-a a războiului

ȘtirileProTV.ro transmit în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia:

UPDATE 01.10 Zelensky avertizează NATO că „este o chestiune de timp” până când Rusia va ataca teritoriul membrilor săi

„Repet: dacă nu ne închideți spațiul aerian, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești să cadă pe teritoriul vostru, pe teritoriul NATO, pe casele cetățenilor NATO”, a spus Volodimir Zelenski, într-un nou video, confom The Kyiv Independent.

UPDATE 01.04 Negocierile vor avea loc luni dimineață

„Negocierile cu Rusia vor avea loc mâine (luni – n.red.) dimineață. Vor începe la ora 10:30, ora Kievului „, a transmis David Arahamia, membru al echipei de negocieri ucrainene, conform Nexta.

UPDATE 00.58 Accesul la Instagram a fost oprit în Rusia

UPDATE 00.40 China comentează informațiile conform cărora, Rusia i-a cerut ajutorul

Un purtător de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, întrebat despre informaţiile din presă conform cărora Rusia cere Chinei ajutor militar, a spus că Beijingul este concentrat să evite ca războiul din Ucraina „să scape de sub control”, relatează BBC.

„Prioritatea acum este de a preveni escaladarea situaţiei tensionate sau chiar scăparea de sub control”, a spus el, a declarat Liu Pengyu, purtător de cuvânt al ambasadei Chinei de la Washington, conform Reuters, notează News.ro.

UPDATE 00.22 Actorul britanic Benedict Cumberbatch vrea să găzduiască refugiați ucraineni

UPDATE 00.15 Ucraina spune că peste 5.550 de persoane au fost evacuate, duminică, din orașele din prima linie

Peste 5.550 de persoane au fost evacuate, duminică, din orașele din prima linie prin nouă coridoare umanitare, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk într-o declarație video, conform Al Jazeera.

UPDATE 00.14 Bahamas s -a alăturat țarilor care impun sancțiuni Rusiei și Belarusului, conform Băncii Centrale a statului. Bahamas este una dintre cele mai populare zone offshore, notează Nexta.

UPDATE 00.10 Oracle anunţă că a încheiat toate operaţiunile din Rusia

UPDATE 00.03 Un senator senior republican cere o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei. În timp ce vizita refugiații ucraineni în Polonia, Rob Portman a cerut SUA și NATO să închidă cerul deasupra Ucrainei, contrar temerilor comunității de informații a Washingtonului că o astfel de mișcare ar risca o escaladare, conform The Kyiv Independent. 

UPDATE 00.00 200 de vehicule ale armatei ruse au fost distruse și capturate în Melitopol

Vitali Kim, guvernatorul regiunii Nikolaiev (sau Mykolaiv, sudul Ucrainei), relatează că relatează că 200 de vehicule ale armatei ruse au fost distruse și capturate în Melitopol, relatează Nexta. 

Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri