26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 42. Zelenski: Kievul este capitala democraţiei globale. Acum este un moment crucial

Publicat pePreşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi noapte, că oraşul Kiev a devenit capitala democraţiei globale, capitala luptei pentru libertate pe continentul european. El a mai spus că ucrainenii nu au altă opţiune decât să lupte şi să facă totul pentru a câştiga.

„Consiliul de Securitate al ONU există, iar securitatea în lume nu. Pentru nimeni. Acest lucru înseamnă cu siguranţă că Naţiunile Unite nu pot în prezent să îndeplinească funcţiile pentru care a fost creată. Şi un singur stat este de vină pentru asta – Rusia, care discreditează ONU şi toate celelalte instituţii internaţionale la care încă participă.Ei bine, nu chiar participă… Încearcă să blocheze tot ce este constructiv şi să folosească arhitectura globală pentru a răspândi minciuni şi a justifica răul pe care îl face. Sunt sigur că lumea vede. Sper că lumea va trage concluzii. Altfel, va rămâne o singură instituţie în lume care să garanteze securitatea statelor. Şi anume cea a armelor”, a afirmat el.

Zelenski a spus că a sugerat găzduirea unei conferinţe globale la Kiev pentru a „determina cum poate fi reformată arhitectura lumii”, având în vedere toate acţiunile Rusiei.

Preşedintele ucrainean a mai spus că a avut o altă zi de „muncă diplomatică activă”, în care s-a adresat Consiliului de Securitate al ONU, Parlamentului spaniol şi a vorbit cu preşedintele francez Emmanuel Macron, adăugând că Franţa va contribui la furnizarea de sprijin tehnic în investigarea crimelor de război ruse din Ucraina. 

Volodimir Zelenski a descris starea actuală a războiului din ţara sa drept un „moment crucial”.

„Să lucrezi împreună la Kiev este un lucru care va fi lăudat de multe naţiuni din lume. Şi nu doar din Europa. Pentru că acum Kievul este capitala democraţiei globale, capitala luptei pentru libertate pentru toţi de pe continentul european. Acum este un moment crucial, mai ales pentru liderii occidentali. Şi nu mai este vorba despre modul în care oamenii noştri vor evalua noile sancţiuni şi despre ce voi spune despre ele. Acesta este modul în care deciziile privind sancţiunile vor fi evaluate chiar în societăţile occidentale”, a spus el.Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri