2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

LIVE UPDATE. Ziua 103 de invazie. Rusia anunță că a lovit tancuri furnizate de țări europene

Publicat pe


Polonia acuză Germania că o lasă fără tancuri.
  • Armata ucraineană a raportat o nouă zi de lupte grele în regiunea Donețk, în special în apropierea nordică a orașului-cheie Sloviansk.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a adus duminică un omagiu cineastului lituanian Mantas Kvedaravičius, care a fost ucis de forțele rusești în Mariupol în aprilie.
  • Președintele rus Vladimir Putin a reiterat că acțiunile Moscovei nu au nimic de-a face cu iminenta criză energetică și alimentară din lume.

Adjunctul ministrului ucrainean al apărării a cerut țărilor occidentale să mențină o aprovizionare constantă cu arme pentru a ajuta la înfrângerea Rusiei.

„Am intrat deja într-un război prelungit și vom avea nevoie de sprijin constant. Occidentul trebuie să înțeleagă că ajutorul său nu poate fi un lucru punctual, ci ceva care continuă până la victoria noastră”, a declarat Hanna Malyar pentru presa locală.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Rusia va extinde lista de ținte pe care le va ataca în Ucraina dacă țările occidentale vor trimite arme cu rază lungă de acțiune la Kiev, afirmă președintele Vladimir Putin. Avertismentul a venit în timp ce explozii au zguduit duminică părți ale Kievului, în primele lovituri aeriene asupra capitalei din ultimele săptămâni.

Rusia spune că a lovit tancuri furnizate de țări europene. Ucraina spune că a fost o fabrică de reparații feroviare. În altă ordine de idei, un general rus a fost ucis în luptele din regiunea Donbas.

Rusia și-a reorientat eforturile militare spre Donbas la sfârșitul lunii martie, după ce s-a retras din regiunea Kiev. Pe măsură ce Rusia face progrese lente, dar constante pe teren acolo – la sute de kilometri spre est – mai multe țări s-au angajat să trimită arme avansate la Kiev.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri