0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

LIVE UPDATE. Ziua 497 de război în Ucraina. Ministrul adjunct ucrainean al apărării: Ucraina continuă să facă progrese la sud de Bakhmut

Publicat pe


  • Ucraina continuă să facă progrese la sud de Bakhmut, potrivit ministrului adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar.
  • Statul Major General al armatei ucrainene a declarat, de asemenea, că Ucraina își consolidează pozițiile în jurul Bakhmut.
  • Nici Maliar și nici Statul Major General nu au raportat progrese de-a lungul frontului de sud, unde contraofensiva ucraineană se confruntă cu o rezistențe.

Ucraina continuă să facă progrese la sud de Bakhmut, în timp ce se confruntă cu o rezistență puternică la nord de orașul estic aflat în conflict, potrivit ministrului adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, scrie CNN.

Rusia „își lansează forțele” pentru a încerca să oprească avansul Kievului în zonă, a afirmat Maliar, adăugând că soldații Moscovei se îndreaptă în direcția Lyman, Svatove și Bakhmut și că a înființat o apărare pe trei niveluri în aceste zone „pentru a obține un punct de sprijin”.

Lyman și Svatore sunt orașe situate la nord de Bakhmut.

În update-ul său zilnic, Statul Major General al armatei ucrainene a declarat, de asemenea, că Ucraina își consolidează pozițiile în jurul Bakhmut. „Soldații ucraineni continuă să desfășoare operațiuni ofensive la sud și la nord de Bakhmut, prin întărirea pe liniile obținute”, a precizat acesta.

Nici Maliar și nici Statul Major General nu au raportat progrese de-a lungul frontului de sud, unde contraofensiva ucraineană se confruntă cu o rezistențe.

Sursa: alephnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri