-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

LIVE UPDATE. Ziua 502 de război în Ucraina. O femeie a fost rănită de un bombardament rusesc în Herson/ Biden susține că Ucraina nu este pregătită să adere la NATO

Publicat pe


  • Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că Ucraina „nu este pregătită” pentru aderarea la NATO.
  • Forțele ucrainene „fac progrese” în jurul orașului Bahmut din estul țării, a declarat generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ucrainene.
  • Ucraina va trebui să-și „reconsidere strategia” și să depună eforturi pentru a obține mai multe garanții de securitate dacă nu va fi invitată să se alăture NATO la viitorul summit al blocului de la Vilnius, a declarat vicepremierul ucrainean, Olha Stefanishyna.

O femeie a fost rănită de un bombardament rusesc în orașul Herson din sudul țării, a declarat guvernatorul regional. Scriind pe Telegram, Oleksandr Prokudin a declarat că bombardamentul a lovit o zonă rezidențială duminică, în jurul orei 13.00. El a spus că o femeie în vârstă de 66 de ani a suferit o rană la cap și a fost diagnosticată cu comoție cerebrală, dar că viața ei nu este în pericol.

„Ucraina nu este încă pregătită” să devină membră a NATO, a declarat președintele american, Joe Biden. Într-o intervenție la CNN, acesta a declarat că NATO trebuie să „stabilească o cale rațională” pe care Ucraina ar putea să o urmeze pentru a adera la alianță, dar a adăugat: „NATO este un proces care necesită ceva timp pentru a îndeplini toate condițiile – de la democratizare la o serie întreagă de alte aspecte”.

De asemenea, el a declarat că ar fi dificil să se obțină un sprijin unanim pentru ascensiunea Ucrainei în rândul membrilor actuali ai blocului în timp ce războiul este în curs de desfășurare și că apelurile pentru un vot pe această temă în viitorul apropiat sunt „premature”.

Sursa: alephnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri