1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

LIVE Ziua 183 de război. Rusia recunoaște atacul asupra gării din Ceaplîne, unde Kievul spune că au murit 25 de civili și alți 50 au fost răniți / Explozii în regiunea Kiev / SUA condamnă planul Rusiei de a organiza procese la Mariupol pentru a-i judeca pe prizonierii de război ucraineni

Publicat pe


Oficiali ucraineni au raportat explozii în apropiere de Kiev, joi dimineaţă, în jurul orei 3.00. Așa începe prima zi de după 6 luni de război în care cele două părți par că au ajuns într-un moment în care își reevaluează forțele.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îndeamnă populația țării să reziste, pentru că ”nu există bombe care să poată şterge libertatea şi nu vor fi niciodată proiectile care să înfrângă voinţa poporului care crede în el însuşi”.

SUA condamnă intenția Rusiei de a organiza procese la Mariupol care să-i judece pe prizonierii de război ucraineni.

Principalele evenimente ale zilei de joi, 25 august 2021:

Ora 15:40 Președintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret pentru a crește dimensiunea forțelor armate ale Rusiei de la 1,9 la 2,04 milioane de oameni, a anunțat agenția de presă RIA Novosti, citată de Reuters. Detalii aici.

Ora 15:14 Ministerul rus al Apărării a declarat joi că forțele sale au lovit un tren militar în gara Ceaplîne din regiunea ucraineană Dnipropetrovsk, relatează Reuters. Detalii aici.

Ora 14:05 Rusia a acuzat Ucraina că ar fi în spatele asasinării lângă Moscova a Dariei Dughina, fiica intelectualului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, ale cărui idei se regăsesc în politica promovată în prezent de preşedintele rus Vladimir Putin. Este o ipoteză considerată de experţii occidentali în domeniul serviciilor secrete deopotrivă posibilă şi puţin probabilă, comentează joi France Presse într-o analiză. Detalii aici.

Ora 13:27 Rusia este probabil pregătită să exploateze orice activitate militară ucraineană în apropierea centralei nucleare din Zaporojie (ZNPP) în scopuri propagandistice, potrivit serviciilor secrete britanice. Detalii aici.

Ora 9:45 Statele Unite au dezvăluit miercuri conținutul celui mai mare pachet de ajutor militar de până acum pentru Ucraina, aici fiind incluse șase rachete sol-aer suplimentare, semnalând un angajament pe termen lung față de guvernul de la Kiev la șase luni de la ziua în care Rusia a lansat invazia Ucrainei. (Detalii, aici)

Ora 8.40 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că independenţa ţării sale nu se va sfârşi niciodată, dând asigurări că vor mai exista Zile ale Independenţei în anii următori. „Nu există bombe care să poată şterge libertatea şi nu vor fi niciodată proiectile care să înfrângă voinţa poporului care crede în el însuşi”, a subliniat Zelenski

Ora 8.30 SUA condamnă planul Rusiei de a organiza procese la Mariupol pentru a-i judeca pe prizonierii de război ucraineni. ”Toţi membrii forţelor armate ucrainene, inclusiv voluntarii ucraineni şi străini, au dreptul la statutul de prizonier de război”, transmit americanii. (Detalii, aici)

Ora 8:10 Forţele armate ucrainene au spus, într-o alertă emisă prin contul oficial de Telegram, că „mai multe” explozii au fost auzite joi, în jurul orei 3.00, în districtul Vîşhorod, aflat la nord de centrul oraşului. (Detalii, aici)

Citește și…Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri