26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

LIVE Ziua 43 de război. Retragerea trupelor rusești din Kiev este finalizată, anunță Pentagonul/ Zelenski: Noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei arată spectaculos, dar nu este de ajuns/ Rușii, acuzați că vor să ascundă „miile” de victime din Mariupol

Publicat pe


Volodimir Zelenski crede că noul pachet de sancțiuni impus de țările vestice împotriva Rusiei arată „spectaculos”, dar că nu este de ajuns și „poate fi cu greu considerat proporţional cu răul pe care lumea l-a văzut la Bucea”. Președintele Ucrainei acuză în același timp Rusia că blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde „miile” de victime din oraș, în timp ce rușii resping în continuare acuzațiile, spunând că sunt „înscenări” și „provocări” ale ucrainenilor.

Cele mai importante evenimente ale zilei de joi, 7 aprilie:

Ora 07:50 Poziţii abadonate ale militarilor ruşi într-o parte puternic radioactivă a zonei de excludere de lângă Cernobîl pot fi văzute într-o filmare cu drona făcută publică de autorităţile ucrainene, relatează CNN. (detalii aici)

Ora 07:27 Oficiali ai Departamentului Apărării al SUA au afirmat că retragerea Rusiei din regiunile Kiev şi Cernigău este finalizată, relatează BBC. (detalii aici)

Ora 07:16 Consiliul de Investiții Irpen invită specialiști din toată lumea să planifice reconstrucția durabilă a Irpenului printr-o serie de întâlniri pe platforma Zoom la care va participa și administrația orașului. (detalii aici)

Ora 07:02 Ucraina a primit de aproape 30 de ori mai mult echipament pentru industria de apărare din Turcia în primul trimestru, comparativ cu un an mai devreme, în timpul pregătirilor şi luptelor împotriva invaziei ruse, potrivit datelor oficiale turce, transmite Reuters. (detalii aici)

Ora 06:45 Zelenski: Ţările vestice au anunţat un nou pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse. Acest pachet arată spectaculos, dar nu e de ajuns. Poate fi cu greu considerat proporţional cu răul pe care lumea l-a văzut la Bucea. (detalii aici)

Ora 06:30 Pentagonul: „Imposibil” de știut cât va dura războiul, dar Ucraina poate câștiga. (Detalii aici)

Sursa foto; FADEL SENNA / AFPSursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri