30.2 C
București
duminică, 3 iulie 2022

LIVE Ziua șapte de război. Kievul rezistă bombardamentelor dezlănțuite ale rușilor, înaintea negocierilor de miercuri/ Rusia este cercetată penal pentru genocid la Curtea Internațională de Justiție/ Un convoi de 64 de kilometri așteaptă la marginea Kievului

Publicat pe


O săptămână de la războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei se încheie miercuri, cu un convoi militar de 64 de kilometri organizat la porțile Kievului. Rușii s-au dezlănțuit asupra cartierelor rezidențiale din Harkov și turnului TV din Kiev, amplasat pe terenul memorialului Holocaustului, în condițiile în care Putin invoca ”denazificarea” Ucrainei drept condiție pentru încheierea războiului. O a doua rundă de discuții între Rusia și Ucraina ar urma să aibă loc miercuri, dar ucrainenii nu au confirmat încă informația. Volodimir Zelenski a fost aplaudat la scenă deschisă de parlamentarii și oficialii europeni la finalul unui discurs, în timp ce Serghei Lavrov a fost lăsat singur de diplomații ONU care au părăsit sala în timp ce ministrul rus de Externe a început să vorbească. Sancțiunile și izolarea Rusiei se înmulțesc, la fel și vocile critice din Rusia. 

Urmărește mai jos Kievul LIVE:

Citește toate evenimentele din primele șase zile de război:

Ora 05:40 Curtea Internațională de Justiție a anunțat Rusia că este acuzată de genocid și îi cere să se supună eventualelor ordonanțe ale Curții/ Primele audieri, în 7 și 8 martie. Detalii, pe G4Media. 

Ora 05:20 Rusia lovește Babyn Yar, locul memorial al Holocaustului, în timp ce Vladimir Putin își justifică războiului spunând că urmărește ”denazificarea Ucrainei”. Șeful statului major al președintelui ucrainean, Andriy Yermak, spune că o rachetă a lovit Babyn Yar, un loc memorial al Holocaustului, în 1941, atunci când naziștii au masacrat populația evreiească din Kiev, transmite Kyiv Independent.

Ora 05:00 Citește pe G4Media „Triada” oamenilor de încredere ai lui Putin și invazia Ucrainei. Cercul interior de la Kremlin: consilieri apropiați, angajați și „yesmani”. Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri