11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Locul animalelor este în familii iubitoare! Iată cum puteţi adopta un căţel

Publicat pe„Astăzi marcăm Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân printr-un un apel la compasiune și responsabilitate. Orice suflet trebuie să aibă dreptul la o șansă. Fie că s-au născut pe stradă, fie că au fost abandonate, animalele au nevoie de un stăpân care să aibă grijă de ele, de un prieten, dragostea lor este gratuită. În Adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori, nr.11 ( fostă strada Vârful cu Dor, nr.5) se află 190 de câini care și-ar dori, mai mult ca orice, o familie.”, anunţă Primăria Constanţa.

Cei care decid să facă acest pas trebuie să știe că adopția câinilor este gratuită. Cățeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Adopţia patrupedelor se poate face doar după ce au fost respectate mai multe condiții:

a) prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;

b) dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;

c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;

d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Persoanele interesate de adopția unui cățel se pot prezenta la Adăpostul pentru animale abandonate) sau pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0733.045.213. Programul cu publicul al adăpostului este următorul:

– luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;

– joi – 09:30 – 17:30;

– sâmbătă și duminică – închis.

Primăria Municipiului Constanța încurajează adopția responsabilă. Cei care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Sursa: cugetliber.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri