2.3 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Locul magic din România unde se poate schia la fel ca în Austria

Publicat pe


Poiana Brașov este locul ideal pentru vacanța de iarnă, mai ales că pârtiile de schi de aici pot fi comparate cu cele din Austria. În fiecare an, românii pasionații de senzații tari, aleg să vină în cea mai modernă și mai importantă stațiune de ski din România.

Pârtiile de schi din Poaina Brașov sunt  la fel de bune ca cele din Austria, iar oamenii vin să se relaxeze, mai ales că cei mici pot învăța să schieze pe pârtii dedicate, separat de adulți.

Cea mai lungă pârtie albastră (pentru începători) din România se află pe traseul Drumul Roșu (având peste 5 km lungime) care coboară din Masivul Postrăvaru până în Poiana Brașov, conform edenski.ro

Citiți și: Cât a ajuns să coste un hotdog în Poiana Brașov?! Un Langos e 25 de RON! Prețuri exagerate în cea mai scumpă stațiune montantă din România pentru vacanța de 1 Decembrie!

Pentru schiorii intermediari, Poiana Brașov pune la dispoziție pârtia Sulinar, cu o lungime de aproape 3 km, iar pentru schiorii avansați, există pârtiile Lupului, Kanzel și Subteleferic, care este foarte lată și oferă o priveliște de vis.

Domeniul schiabil depășește 24 km, fiind cel mai extins din țară. Stațiunea se bucură de cele mai moderne instalații de transport pe cablu, telegondola Postăvarul Express și telescaunul Ruia fiind la același standard cu instalațiile din Austria.

În total, în Poiana Brașov există două telecabine, o telegondolă, două telescaune și două instalații de teleski, cu o capacitate de 8,450 persoane pe oră.

Tarifele pentru sezonul 2022 – 2023 pot fi văzute AICI

Așadar, Poiana Brașov este alegerea potrivită pentru familiile în care membrii acestora au nivele diferite, dar vor să se bucure de schi împreună.

Dacă anul trecut românii au preferat să își petreacă vacanțele la noi în ţară, având în vedere situaţia creată de pandemia de coronavirus, anul acesta va fi la fel, mai  ​ales în contextul votului negativ dat de Austria pentru intrarea în Schengen.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat recent că anual merg în vacanță în Austria, în principal la schi, în medie 370.000 de români.

Citiți și: Ninge abundent în Poiana Braşov! Strat de 20 de centimetri depus într-o singură noapte, cu o săptămână înainte de Paşte. Ninsori viscolite şi la Rânca GALERIE FOTO

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri