18 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

Locul unic din Munții Apuseni vizitat de mii de turiști în luna mai. Ca orice atracţie turistică, are şi o legendă proprie

Publicat pe


La peste 1.000 de metri altitudine, în Munții Apuseni, există o poiană care se colorează în alb la sfârşitul fiecărei primăveri. Vorbim despre celebra Poiană a Narciselor de la Negrileasa, situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Bucium.

Ca orice atracţie turistică, locul are şi o legendă proprie. Povestea Negrilesei a fost transmisă peste generaţii de către ciobani.

„Se spune că în vremuri îndepărtate o pasăre măiastră care zbura din depărtări, doar odată în an în aceşti munţi, pentru a vesti sărbătorile de cântec şi joc ale anului, a poposit în Poiana Negrilesei, pe când se îngâna ziua cu noaptea, pentru a se odihni după atâta drum. Era vremea când ciobani din zonă pregăteau cina în jurul focului de cetină, iar unul dintre ei, mai bătrân, a văzut pasărea şi prin sunet de tulnic şi-a chemat camarazii ca să o prindă, pentru a-şi împodobi cu penele ei pălăriile. 

Pasărea măiastră frântă de…



Sursa: www.stiridecluj.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri