14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Lovitură dură pentru Donald Trump după ce el și fii săi au fost acuzați de fraudă de un judecător din New York

Publicat pe


Un judecător din New York i-a găsit pe Donald Trump şi pe fiii săi răspunzători de fraudă şi a anulat certificarea de afaceri a Trump Organization, afirmând că fostul președinte a furnizat declaraţii financiare false timp de aproximativ un deceniu, transmite CNN.

Decizia judecătorului Arthur Engoron vine cu câteva zile înainte ca procesul civil în care sunt implicaţi biroul procurorului general din New York şi fostul preşedinte.

Engoron a admis moţiunea procurorului general Letitia James pentru o judecată sumară, constatând că Trump, fiii săi şi alte persoane „sunt răspunzători din punct de vedere juridic pentru încălcări persistente” ale legislaţiei statului New York. El a constatat că declaraţiile financiare pe care Trump le-a furnizat creditorilor şi asigurătorilor timp de aproximativ un deceniu sunt false şi a afirmat că aceştia s-au angajat în mod repetat în fraudă.

Decizia este o lovitură pentru Trump şi o respingere completă a argumentelor sale potrivit cărora nu a umflat valorile terenurilor sale de golf, hotelurilor, caselor de la Mar-a-Lago şi Seven Springs în declaraţiile financiare care au fost folosite în mod repetat în afaceri.

„Astăzi, un judecător a decis în favoarea noastră şi a constatat că Donald Trump şi Trump Organization s-au angajat în ani de zile de fraudă financiară”, a declarat James într-o declaraţie marţi seară. „

Aşteptăm cu nerăbdare să prezentăm restul cazului nostru la proces”, a adăugat aceasta.

Procurorul general a cerut daune de 250 de milioane de dolari, interzicerea ca Trump să mai ocupe funcţii de conducere a unei afaceri în New York şi să împiedice compania să se angajeze în tranzacţii comerciale timp de cinci ani.

Judecătorul a anulat certificatele de afaceri ale entităţilor Trump care sunt acuzate în acest caz, inclusiv Trump Organization, şi a declarat că un administrator judiciar va fi pus în funcţie pentru a „gestiona dizolvarea” entităţilor corporative. Există două proprietăţi din New York care fac parte din proces, turnul comercial de pe Wall Street – Trump Tower şi complexul familiei Trump de la Seven Springs.

Cu toate acestea, amploarea totală a hotărârii sale rămâne neclară.

Rămân întrebări cu privire la modul în care administratorul judiciar va dizolva proprietăţile, dacă hotărârea va avea impact asupra proprietăţilor situate în afara statului New York, inclusiv Mar-a-Lago, şi dacă Trump ar putea transfera activele din New York într-o nouă companie situată în afara statului.

Judecătorul consideră că argumentele inculpaţilor sunt false

Printre altele, Trump este acuzat că a umflat valoarea apartamentului său triplex de la Trump Tower de trei ori mai mare decât dimensiunea sa, ceea ce a dus la o supraevaluare cuprinsă între 114 şi 207 milioane de dolari, susţine Engoron.

„O discrepanţă de acest ordin de mărime, de către un dezvoltator imobiliar care îşi evaluează propriul…Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri