14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Lovitură pentru șoferi! Greșeala care îi poate trimite în spatele gratiilor / Ce prevede noul Cod Rutier

Publicat peȘoferii indisciplinați în trafic ar putea ajunge în spatele gratiilor pentru o banală greșeală făcută la volan, după modificarea Codului Rutier.

Conform noului Cod Rutier, degradarea, distrugerea sau amplasarea unor obsacole pe calea ferată care pune în pericol siguranța traficului feroviar constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de până la 7 ani.

Ce prevede noua modificare a Codului Rutier

De asemenea, șoferii care semnalează în mod fals obstrucționarea căii ferate din diferite motive, punând astfel în eroare personalul care asigură circulaţia mijloacelor de transport riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 -7 ani.

„Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează săvârşirea de acte de semnalizare falsă sau săvârşirea oricăror acte care pot induce în eroare personalul care asigură circulaţia mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată în timpul executării serviciului, dacă prin aceste fapte se creează un pericol de accident de cale ferată”, prevede Codul Penal, conform romaniatv.net.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri