20.2 C
București
joi, 16 mai 2024

Lovitură pentru von der Leyen: Alesul său pentru un post bine plătit în cadrul Comsiei Europene a demisionat înainte de a-și prelua funcția

Publicat pe


După critici tot mai numeroase, controversatul ales de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un post profitabil, a demisionat, cu doar câteva ore înainte de prima sa zi ca reprezentant al întreprinderilor mici și mijlocii, transmite Politico.

Numirea eurodeputatului german Markus Pieper în această funcție a atras critici la adresa deciziilor lui von der Leyen din partea comisarilor și a Parlamentului European, cu acuzații de favoritism.

„Președintele respectă și regretă atât decizia lui Markus Pieper de a nu-și prelua postul de reprezentant al IMM-urilor la 16 aprilie, așa cum era planificat”, se arată într-o declarație publicată luni seara târziu, după ce Handelsblatt a dat vestea.

Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, se luptă cu acuzațiile de clientelism de când i-a acordat acest post bine plătit lui Pieper, care, ca și ea, provine din același partid politic german. Pieper ar fi trebuit să își înceapă…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri