29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Lucian Mîndruță critică reacția guvernului la ”isteria benzinei”: ”A fost o panică de manual, construită viral și care a început de dimineață”

Publicat peMiercuri, 09 Martie 2022, ora 21:42

919 citiri

Jurnalistul Lucian Mîndruță a criticat miercuri, 9 martie, reacția întârziată a guvernului la ”isteria benzinei”, în contextul în care în mai multe orașe s-au format cozi de teamă că aceasta se va scumpi semnificativ.

Jurnalistul susține, într-un mesaj postat pe Facebook, că panica în rândul populației a fost indusă intenționat.

”Azi a fost o panică de manual, construită viral și care a început de dimineață cu două mesaje: unul cu 10 lei litrul, de mâine, l-am primit și eu – celălalt cu benzinăria Mol din Beiuș care dădea cu 11. Aia era chiar adevărată, înțeleg că omul e partener și putea pune ce preț avea el chef.

Aceste două mesaje au circulat liniștite ore bune, oamenii au început să facă cozi și panică și abia când marile orașe au ajuns parcări în față benzinăriilor, guvernul a realizat că trebuie să iasă”, a scris Mîndruță.

Jurnalistul l-a criticat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că a încercat să liniștească populația anunțând că nu sunt motive de îngrijorare la mult timp după ce oamenii primiseră deja pe whatsapp mesajul care anunța scumpirea carburanților.

În acest context, Mîndruță subliniază că ne aflăm într-un război hibrid, lucru pe care guvernanții par că nu îl înțeleg.

”Treaba asta mie imi arata cateva lucruri, pe care le las aici, ca trebuie indreptate:

1. Ministrul nu e informat corect și la timp de situație. Ceea ce poate fi din cauză că aparatul de comunicare nu înțelege crizele – sau nu întelege în general.

2. Ministrul iese târziu, și cu un răspuns la o întrebare pe care nu i-a pus-o nimeni. Iarăși, o problemă de competență a echipei.

3. Nu pare să existe o celulă de criza, nu pare să existe o coordonare cu instituții care ar trebui să se ocupe de strângerea de informații din domeniu – de la servicii și până la direcțiile județene ale ministerului. Când ați aflat? Când ați dat importanță?

4. Dar mai ales nu există nici practica sau înțelegerea războiului hibrid în care ne aflăm”, a mai scris jurnalistul.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri