14.3 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Macron a anunțat o operațiune umanitară a Franței, alături de Grecia și Turcia, pentru evacuarea civililor din Mariupol

Publicat peEmmanuel Macron a anunțat o operațiune umanitară a Franței, realizată cu Grecia și Turcia, pentru evacuarea civililor din Mariupol. Aceasta va avea loc „în următoarele zile  ”, după cum a precizat președintele Franței.

Orașul asediat Mariupol se află însud-estul Ucrainei, unde forțele ruse au distrus liniile de comunicații, iar cetățenii stau de mai bine de o săptămână fără apă și curent electric. De la începutul războiului, mai multe misiuni umanitare de evacuare a civililor din Mariupol au eșuat.

Franța, Grecia și Turcia, operațiune umanitară pentru salvarea civililor din Mariupol

La finalul summitului NATO de la Bruxelles, președintele Franței a transmis faptul că o operațiune umanitară ar urma să aibă loc în următoarele zile în Ucraina, pentru evacuarea civililor din Mariupol.

Vom lansa împreună cu Turcia şi Grecia o operațiune umanitară pentru evacuarea tuturor celor care doresc să părăsească Mariupol”, a declarat președintele Macron, potrivit Agerpres.

Macron a transmis că echipa de la Palatul Elysee a avut o discuție cu primarul orașului Mariupol.

Președintele Franței, o nouă discuție cu Vladimir Putin

Președintele Franței a transmis faptul că va purta în curând o discuție cu liderul de la Kremlin, pentru a stabili detaliile acestei operațiuni, în materie de siguranță.

Voi avea în decurs de 48 până la 72 de ore o nouă discuţie cu preşedintele (rus Vladimir) Putin pentru a stabili detaliile acesteia şi a securiza modalităţile”, a spus președintele Franței, potrivit sursei citate mai sus.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri